Gedachtegoed voor op de werkvloer

The School of Life werkt met diverse organisaties. Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van soft skills, van trainees tot aan de board. Met onze programma’s creëren we meer betrokkenheid en werkgeluk. Want professionals die weten waar hun kracht ligt, zijn de basis van een florerend bedrijf. De inzichten die we opdoen, delen we met je via de onderstaande artikelen.

The School of Life voor organisaties

Relaties maken organisaties

Als we het hebben over netwerken, bedoelen we het ontmoeten en leren kennen van nieuwe professionals. Een essentiële vaardigheid. Maar wie staat er stil bij het verbeteren en verdiepen van de bestaande werkrelaties?

Het Ben Franklin-effect

Intuïtief voelt het soms alsof we collega’s tot last zijn als we iemand om hulp vragen. Die persoon heeft het al zo druk. Maar je collega gaat je juist aardiger vinden als je diegene de kans geeft om je te helpen.
Hoe zit dat?

Zijn we te lief voor elkaar?

In de kennismakingsgesprekken met onze zakelijke klanten horen we vaak dat we eigenlijk een beetje té lief zijn voor elkaar: we zouden elkaar best meer feedback mogen geven. Herkenbaar?
Ja. Heel herkenbaar

Op zoek naar werkgeluk

Onze baan moet alles hebben: betekenis, een goed salaris, fantastische collega’s en alle ruimte om je te ontwikkelen. Het resultaat is dat je keer op keer tegen een teleurstelling aanloopt en misschien wel accepteert dat werk en geluk niet samengaan. Is er misschien een andere weg die leidt naar werkgeluk?
Op zoek naar werkgeluk

Anders werken

Wat kunnen we veranderen in de manier waarop we met ons werk en met anderen op ons werk omgaan?

Wie niet kiest, verliest

Twijfel je soms eindeloos voordat je een beslissing neemt? Ben je altijd op zoek naar een perfecte oplossing voordat je een besluit neemt? Of neem je voor je gevoel vaak de verkeerde beslissing? Je bent niet de enige!
Drie tips

Waarom werk niet gelukkig maakt

“De meeste mensen die ik ken, mijzelf incluis, zijn harde werkers. Waarom zijn we dat eigenlijk?”
Mijn werk is mijn passie

Zo doet iedereen (echt?) wat je wilt

Al vanaf dat we een baby zijn, oefenen we invloed uit op anderen. “Hoe worden we hier beter in?”, vraagt Remko van Broekhoven zich af.
Harder huilen?

Sluit je aan bij onze 30.000+ volgers op LinkedIn.