De weg naar kalmte

Zo lang we leven, gaan we nooit perfecte kalmte bereiken. Wel kunnen we leren iets rustiger met onrust om te gaan. Deze workshop over kalmte geeft je krachtige lessen die een leven lang meegaan.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€165

Meer over deze intensive

Wie wil er nou niet wat geduldiger zijn? Meer kunnen lachen om tegenvallers? En iets rustiger reageren op alle dagelijkse irritaties?

De realiteit: als we niet oppassen, rennen we overdag van hot naar her om ’s nachts met onze ogen wijdopen naar het plafond te staren.

We zien stress als iets lichamelijks. Iets wat daarom ook het best op lichamelijke wijze kan worden bestreden: met een warm bad, speciale thee of een lange wandeling. Maar stress is ook een mentaal fenomeen. Het resultaat van onze gedachtepatronen. Daarom hebben we betere ideeën nodig waar we op drukke momenten uit kunnen putten.

Deze workshop neemt je mee langs een aantal kalmerende ideeën die je helpen om wat meer rust in je hoofd te krijgen. Je leert onder andere over:

  • Pessimistische veerkracht.
  • Hoe we onze zorgen organiseren.
  • Het accepteren van de grenzen aan onze vrije wil.
  • De natuur en rust.
  • Bedoeld en onbedoeld onrecht.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 7 uur, inclusief een uur pauze
Voorbereiding: geen

Jan-Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld schrijft, spreekt en verzorgt trainingen en workshops voor diverse organisaties en doelgroepen. Hij heeft een communicatieachtergrond. Sinds zo’n vijftien jaar schrijft hij over onder meer loslaten en rust in je hoofd. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?’. Het thema ‘verwachtingen’ gebruikt hij graag als middel voor constructieve zelfreflectie en praktisch houvast voor je ontwikkeling en communicatie. Ook maakt hij de podcast ‘Afslag X’.

Intensives (1 dag)

Een dag lang werken aan jezelf

Tijdens onze intensives ga je intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De programma’s bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. De intensives gaan over de volgende levensthema’s: kalmte, liefde, werk en emotionele intelligentie.

Meer over workshops

Veelgestelde vragen