Vind je droombaan

In deze workshop onderzoek je een dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je behoeftes zijn, wat je kan en wat mogelijk is.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€165

Op naar de juiste baan

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is dan weer redelijk zeldzaam.

Om kans te maken je ultieme droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Aan de start van je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele stap.

Tijdens deze intensive kijken we naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

De onderwerpen van deze intensive zijn:

  • Verwachtingen
  • Keuzes
  • Talenten
  • Plezier
  • Waarden
  • De behoefte van de wereld
  • Onze instelling
  • Aan de slag

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 7 uur, inclusief een uur pauze
Voorbereiding: geen

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment". Recent verscheen Op weg naar vrijheid; Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis (Athenaeum). Een boek vol behulpzame en bijzondere fragmenten van stoïcijnse filosofen, samengesteld en ingeleid door Lammert. En meest recent, natuurlijk, dit boek: Verslaafd aan ons gelijk.

Intensives (1 dag)

Een dag lang werken aan jezelf

Tijdens onze intensives ga je intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De programma’s bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. De intensives gaan over de volgende levensthema’s: kalmte, liefde, werk en emotionele intelligentie.

Meer over workshops

Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.” 

Confucius