Online cursus: Vind meer kalmte

  • Online
In deze online cursus onderzoek je waar onrust vandaan komt, denk je na over waar jouw grenzen liggen en hoe je met deze grenzen omgaat, en leer je wat jij kunt doen om de rust te vinden die jij nodig hebt voor een prettig leven in een hectische wereld. 

Online Evenement

Prijs

€75

Ideeën die je rust brengen

Ren je overdag van hot naar her om ’s nachts met je ogen wijd open naar het plafond te staren? Je bent niet de enige. De meeste mensen kunnen wel wat meer kalmte gebruiken in hun leven.

Vaak bestrijden we onze onrust op lichamelijke wijze: een warm bad, speciale kruidenthee, een lange wandeling. Maar stress is ook een mentaal fenomeen. Daarom laten we je in deze online cursus kennismaken met kalmerende ideeën uit de filosofie en psychologie waar je op drukke momenten uit kunt putten.

 

Onder leiding van docent Jan Wolter Bijleveld onderzoek je waar onrust vandaan komt, denk je na over waar jouw grenzen liggen en hoe je met deze grenzen omgaat, en leer je wat jij kunt doen om de rust te vinden die jij nodig hebt voor een fijn leven in een hectische wereld. Ga mee op ontdekkingsreis langs de meest rustgevende ideeën over kalmte

Praktische informatie

Tijdsduur: 3 avonden, 1,5 uur per avond.
Data: 16, 23 en 30 oktober, 2023
Voorkennis: Niet vereist
Huiswerk: Een halfuur per week (optioneel)
Voertaal: Nederlands
Locatie: Online via Zoom

Jan-Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld schrijft, spreekt en verzorgt trainingen en workshops voor diverse organisaties en doelgroepen. Hij heeft een communicatieachtergrond. Sinds zo’n vijftien jaar schrijft hij over onder meer loslaten en rust in je hoofd. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?’. Het thema ‘verwachtingen’ gebruikt hij graag als middel voor constructieve zelfreflectie en praktisch houvast voor je ontwikkeling en communicatie. Ook maakt hij de podcast ‘Afslag X’.

Online collegereeks

Volg de hele opleiding: Leer jezelf kennen

Samen met drie andere programma’s vormt deze cursus onze opleiding: Leer jezelf kennen. In deze opleiding ga je twaalf weken lang terug naar school voor de lessen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen! Je leert over werk, relaties, kalmte en jezelf. Je kan de vier programma’s los volgen of korting ontvangen als je meedoet met de hele opleiding.

Bekijk Online opleiding: Leer jezelf kennen

Online college

Hoe werkt het?

Drie weken lang krijg je via Zoom een college van 1,5 uur en krijg je een kleine huiswerkopdracht mee. De colleges zijn interactief: er is ruimte om vragen te stellen aan de docent en af en toe krijg je een vraag terug! Je kan de colleges ook terugkijken. Je hoeft geen camera aan te hebben staan om mee te kunnen doen.

Veelgestelde vragen