Lammert Kamphuis: Verslaafd aan ons eigen gelijk

  • Online
  • Special event
Op deze avond presenteert ‘huisfilosoof’ van The School of Life Lammert Kamphuis zijn nieuwe boek 'Verslaafd aan ons eigen gelijk'. Een avond voor iedereen die met (nog) meer nieuwsgierigheid in het leven wil staan!

Online Evenement

Prijs

€15

Wie heeft gelijk?

Waarom vinden andere mensen het zo extreem moeilijk om hun ongelijk toe te geven? En waarom hebben ze zo weinig begrip voor andersdenkenden? Tijdens dit event leert filosoof Lammert Kamphuis je om minder rigide en meer nieuwsgierig in het leven te staan. Want met een lenige geest ben je creatiever en niet zo gespannen. Het perfecte event voor je vriendin, manager of buurman. Natuurlijk niet voor jou, want jij hebt nooit last van tunnelvisie! Toch?

Volgens huisfilosoof van The School of Life Lammert Kamphuis is filosoferen een training om je geest leniger te maken. Je leert het vertrouwde vreemd te maken en het vreemde vertrouwd. Hierdoor word je creatiever, zie je meer mogelijkheden voor jezelf, neemt je begrip voor anderen toe en kom je makkelijker tot oplossingen. Tijdens dit online event deelt hij de belangrijkste inzichten en oefeningen uit zijn nieuwe boek Verslaafd aan ons eigen gelijk.

Lammert vertelt over hoe hij tien jaar geleden uit zijn streng religieuze milieu brak in de hoop daarbuiten een wereld te vinden die niet zo zwart-wit denkt. Tot zijn verbazing ziet hij echter dat de samenleving meer en meer gaat lijken op de fundamentalistische kerk waaruit hij zich bevrijd heeft. Er is steeds minder aandacht voor nuance en steeds minder begrip voor andersdenkenden.

Aan de hand van bizarre experimenten krijg je inzicht in hoe onze geest geneigd is om verslaafd te zijn aan zijn eigen gelijk. Maar gelukkig kan die geest door training flexibeler worden. Je krijgt praktische tips en concrete oefeningen mee die je helpen vrij te denken. Een avond voor iedereen die met (nog) meer nieuwsgierigheid in het leven wil staan!

Praktische informatie

Tijd: 19:30 tot 20:30
Locatie: Online via Zoom
Voertaal: Nederlands
Extra: De dag na het programma ontvang je een terugkijklink, die geldig is tot 4 weken na de uitzending.

Tickets

Ticket: € 15,-
Bestel bij je ticket een gesigneerd exemplaar van het boek: Verslaafd aan ons eigen gelijk t.w.v. € 18,99. Vanaf 31 augustus zijn de boeken beschikbaar, dan doen we ze voor je op de post!

Over de spreker

Lammert Kamphuis neemt je deze avond mee door zijn nieuwe boek: Verslaafd aan ons gelijk. Naomi Kok Luís, programmamaker bij The School of Life, treedt op als gastvrouw.

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te

Bekijk

Naomi Kok Luís

Naomi Kok Luís is programmamaker en presentator bij The School of Life. Met inzichten uit de filosofie en

Bekijk

Online college

Online interactief deelnemen

Het interactieve college is te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen. Het interview is tot vier weken na de uitzending terug te kijken via een speciale link. 

Veelgestelde vragen