Hoe blijf je kalm?

  • Kalmte
  • Zelfkennis
Soms is het allemaal te veel. Je leven is een to-do lijstje en je hoofd loopt over. Hoe reageer jij in zo'n situatie? Elk moment dat we de controle verliezen, kunnen we analyseren om iets belangrijks over onszelf te leren. Zo ruil je je wanhoop in voor wijsheid, en volgt de kalmte vanzelf.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€55

Tickets available

Kalm blijven bij stress

Mensen die losjes en ontspannen op elke situatie reageren, lijken soms wel een bovennatuurlijke gave te bezitten. Ze zijn geduldig, nemen de tijd om iets uit te leggen, voelen zich op hun gemak in ongemakkelijke situaties en kunnen lachen om tegenslagen en kleine irritaties. Zien ze dan niet dat er zoveel is om je druk over te maken!

In deze class onderzoeken we welke ideeën je kunnen helpen een beetje meer van dit soort kalmte te krijgen. Je leert met rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt. We hebben het over het feit dat:

  • Veel dingen waar we boos over worden niet willekeurig óf ijdel zijn.
  • De dingen waar we ons zorgen over maken vaak vage, maar hele belangrijke signalen geven over wat er mist in onze levens.
  • We onze boze en onrustige gevoelens niet moeten ontkennen, maar ze vakkundig moeten interpreteren.

Elke zorg, elke frustratie, elk moment van ongeduld en elke woede-uitbarsting heeft wijsheid in zich. Als we er even bij stilstaan, halen we dit naar boven.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Jan-Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld schrijft, spreekt en verzorgt trainingen en workshops voor diverse organisaties en doelgroepen. Hij heeft een communicatieachtergrond. Sinds zo’n vijftien jaar schrijft hij over onder meer loslaten en rust in je hoofd. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?’. Het thema ‘verwachtingen’ gebruikt hij graag als middel voor constructieve zelfreflectie en praktisch houvast voor je ontwikkeling en communicatie. Ook maakt hij de podcast ‘Afslag X’.

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes