Julia Samuel: Verander je familiedynamiek 

  • Online
  • Special event
  • Relaties
• Tweedelige online Masterclass met Julia Samuel
• Dinsdag 16 en 23 mei
• Doe live online mee of kijk het later terug

Julia Samuel, een van ’s werelds meest inspirerende psychotherapeuten, helpt je in deze online masterclass je familieverhaal te begrijpen en patronen te doorbreken. 

Online Evenement

Prijs

€55 - 65

Doorbreek je familiepatronen

  • Leer de dynamiek in je familie te begrijpen
  • Kom erachter hoe rollen veranderen
  • Begrijp hoe het verleden doorwerkt in het heden
  • Verander de patronen die in de weg zitten
  • Krijg de moed om het gesprek met je familie aan te gaan

Familierelaties bestaan grotendeels uit patronen. We hebben manieren gevonden om met elkaar om te gaan waar we niet meer over na hoeven te denken. Deze patronen geven rust en zijn onvermijdelijk, maar soms schieten ze ook tekort. In deze tweedelige online masterclass laat therapeut en auteur Julia Samuel je zien hoe je je familiepatronen kan begrijpen en, wanneer gewenst, veranderen.

Wat doe je bijvoorbeeld als rollen in het familiesysteem veranderen? De jongste gaat uit huis, een moeder begint te dementeren, een kind wordt geboren, een vader overlijdt. Hoe geef je je relatie dan opnieuw vorm? Hoe zorg je ervoor dat het op een positieve manier mee verandert met de omstandigheden?

En wat doe je met de patronen die verankerd zitten in een verleden dat er allang niet meer is? De onbuigzame, ongeschreven regels die je er van weerhouden de band op te bouwen met je familie waar je nu eigenlijk behoefte aan hebt. Wat doe je als je dezelfde ruzies steeds opnieuw maakt, de ander alweer advies aan het geven bent of misschien bepaalde kanten van jezelf verstopt? Hoe ga je het gesprek hierover aan met je familie? En hoe weerhoud je jezelf om te doen wat zo natuurlijk voelt?

Tijdens deze masterclass nodigt Julia Samuel je uit om de verhalen en patronen die in je eigen familie spelen onder de loep te nemen. Ze helpt je de moed te vinden om betekenisvolle gesprekken te voeren en verandering in gang te zetten. Samuel gebruikt haar ervaring als psychotherapeut en de laatste wetenschappelijke inzichten om je gereedschap aan te reiken voor het verbeteren van je familierelaties. Dus maak je klaar om een stap dichter bij de familie die je wenst te komen!

Het programma

Het programma bestaat uit twee online interviews met Julia Samuel door Frits Philips. In het eerste interview leert Samuel je over familiedynamiek, geeft ze de belangrijkste inzichten uit haar boek Elke familie heeft een verhaal en geeft ze je inspiratie voor wat jij kan doen om patronen te doorbreken. Aan het einde van de sessie krijg je opdrachten mee om de week erna mee aan de slag te gaan.

In het tweede interview gaat Julia in op vragen en cases uit het publiek. Je ziet live hoe je op een andere manier naar je situatie kan gaan kijken en ervaart de kracht van haar therapie.

 

Praktische informatie

Duur: Tweedaagse masterclass
Tijd: 19:30 – 21:00
Locatie: Online via Zoom
Terugkijken: Je kan de masterclasses terugkijken tot
Voertaal: Engels

Tickets

Ticket: € 65,-

Voor wie?

De masterclasses zijn voor iedereen die bepaalde patronen wil doorbreken en een (nog) sterkere band wil met zijn/haar familie. Doe samen met je familieleden mee, zodat je daarna direct met elkaar in gesprek kan gaan over de onderwerpen die er voor jullie toe doen. Of doe in je eentje mee om eerst je situatie beter te begrijpen en ideeën te krijgen voor hoe je je familie betrekt in je zoektocht.

De spreker

De masterclasses worden gegeven door therapeut Julia Samuel onder leiding van Frits Philips.

Julia Samuel

Julia Samuel is een vooraanstaande Britse psychotherapeut. Naast haar werk als therapeut is ze ook de oprichter van

Bekijk

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Online event

Online interactief deelnemen

De online tweedaagse masterclass is te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen. Het interview is tot twee weken na de uitzending terug te kijken via een speciale link.

Deelnemers over Julia Samuel

“Zinderende avond. Mooie afwisseling tussen interview, 1-op-1 gesprekjes met onbekenden, vragen uit het publiek en de korte therapiesessies on stage. Genoten van de wijsheid en humor van Julia Samuel. Vol inspiratie naar huis gegaan.”

 

“It was moving and very inspiring. Life changing insights.”

Veelgestelde vragen