Verhoog je emotionele intelligentie

  • Zelfkennis
Hoe emotioneel intelligent ben jij? Tijdens deze workshop ontdek je welke stappen jij kunt zetten om je emotionele intelligentie (nog) hoger te krijgen.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 165,-

Stabieler in het leven gaan staan

We investeren veel tijd en moeite in ‘slimmer’ worden. Van jongs af aan worden we gevoed met kennis die ons moet helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen. Maar als het aankomt op emotionele intelligentie denken we vaak dat het allemaal vanzelf moet gaan. Jammer. Want ook emotionele kennis en vaardigheden zijn te leren!

Emotionele intelligentie is ons vermogen met geduld en inzicht om te gaan met de belangrijkste problemen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Zowel in onze relaties met anderen, als in onze relatie met onszelf. In hoeverre begrijpen we, bijvoorbeeld, wat er bij anderen onder de oppervlakte speelt en kunnen we ons inleven in hun standpunt? En hoe goed zijn we in staat om te gaan met woede, jaloezie, angst en verwarring?

In deze intensive leer je: 

  • Je angsten in kaart te brengen. 
  • De pijn en wrok die je met je meedraagt te begrijpen. 
  • Hoe je doorgaans reageert op frustratie en waarom dit zo is. 
  • Hoe leuk je jezelf vindt. 
  • Hoe gemakkelijk je anderen vertrouwt. 

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 7 uur, inclusief een uur pauze
Voorbereiding: geen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

Intensives (1 dag)

Een dag lang werken aan jezelf

Tijdens onze intensives ga je intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De programma’s bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. De intensives gaan over de volgende levensthema’s: kalmte, liefde, werk en emotionele intelligentie.

Meer over workshops

Zelfkennis is de eerste stap naar volwassenheid.” 

Jane Austin

 

Veelgestelde vragen