Psychologie

  • Collegereeks
  • Cultuur
Leer in tien weken de mens een beetje beter begrijpen en maak kennis met deze boeiende wetenschap.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€399

Uitverkocht

Over deze Crash Course

Ben je gefascineerd door het menselijk gedrag? In deze 10-delige reeks leer je over de belangrijkste ideeën uit de psychologie. Je maakt kennis met de grootste spelers, hoort over de invloedrijkste experimenten en onderzoekt hoe je de kennis uit de psychologie kan gebruiken in je eigen leven. We kijken naar vijf verschillende domeinen die een centrale plek hebben in de psychologie: waarneming, bewustzijn, gedrag, lichaam en relaties. Dit alles met als doel jezelf en je medemens beter te gaan begrijpen.

In tien weken leer je de intrigerende feiten achter hoe we als mens in elkaar steken. Tijdens de reeks kijken we ook naar verschillende therapievormen zoals psychoanalyse, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en mindfulness. De inhoud van de colleges ziet er zo uit:

College 1 & 2: Gedrag
Waar is ons gedrag van afhankelijk? Hoe hangt het samen met onze persoonlijkheid? (En wat is een persoonlijkheid?) Wat is de relatie tussen ons gedrag en onze meningen en denkbeelden? En hoe zijn we te beïnvloeden en manipuleren?

College 3 & 4: Waarneming
Welke informatie bereikt onze geest, al dan niet bewust? En hoe werkt onze waarneming?

College 5 & 6: Relaties
We zijn niet alleen op de wereld. Wat betekent het om een sociaal wezen te zijn? Hoe gaan we met elkaar om? En hoe komt dit?

College 7 & 8: Geheugen en bewustzijn
Hoe blijft deze informatie in onze geest aanwezig en hoe verandert het? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? En hoe kunnen we de informatie gebruiken om creatief te denken? Wat is bewustzijn? En bestaat de vrije wil?

College 9 & 10 Lichaam
Wat betekent het om een lichaam te hebben? Hoe beïnvloedt ons lichaam ons denken? En hoe hangt het samen met onze gevoelens?

Verder lezen Minder informatie
Ruud Maas

Ruud Maas

Ruud Maas studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht en volgde de docentenopleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Als leidinggevende van software-ontwikkelaars, uitvoerend musicus en docent maakt hij voortdurend bewust gebruik van psychologische inzichten. Dagelijks intrigeert hem de (vermeende) intelligentie van mens, dier en machine.

 

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Soort: Collegereeks van tien bijeenkomsten
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Tijdsduur: 10 avonden, 2,5 uur per avond.
Voorkennis: Niet vereist
Huiswerk: Een uur per week (optioneel)

Video

Ruud Maas over de Crash Course

Alvast een voorproefje? In deze video vertelt docent Ruud Maas wat je van de Crash Course: Psychologie kunt verwachten.

We starten op 1 september
Veelgestelde vragen