Ontwikkeling van binnenuit voor jezelf én je organisatie

Betekenisvolle relaties aangaan en voldoening vinden. Je talenten inzetten voor een betere wereld. Je leert het niet vanzelf. Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jou of je organisatie.

Bekijk de agenda

Start morgenavond!

De Boekenclub

De vierde online boekenclub van The School of Life start op dinsdag 27 februari! Zes bekende schrijvers nemen je mee door hun favoriete boek ooit. Deze boeken móet je gelezen hebben volgens Ilja Leonard Pfeijffer, Özcan Akyol, Anya Niewierra, Rob van Essen, Bregje Hofstede en Babs Gons.

Naar de boekenclub

Het aftellen is begonnen

Leer jezelf kennen

Ga negen weken lang terug naar school voor de lessen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen! In deze online opleiding brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijk programma.

Naar het programma

The School of Life voor organisaties

Creëer verbinding in je team met de Connection Journey

Wil jij als manager je team laten floreren? Dan heb je verbinding nodig. Teams die zich verbonden voelen, werken bewezen effectiever en bedenken innovatievere oplossingen. Tijdens deze Journey van 12 weken ontstaat er via verbinding in jouw teamcultuur ruimte voor veerkracht, flexibiliteit en vernieuwing.

Naar de connection journey

Waarom de geschiedenis amper vrouwelijke kunstenaars kent

Kunstwerken van vrouwen zijn in de geschiedenis structureel weggezet als ondergeschikt aan vergelijkbaar werk van mannen. Mirjam Kooiman publiceerde met ‘De Kunstmeisjes’ een boek over vrouwen in de kunstwereld. “Wat mij echt heeft geschokt, is om keer op keer te lezen dat vrouw-zijn voldoende was om niet te kijken naar wat deze mensen hadden gemaakt.”
Lees het interview

Tien deugden voor goede samenwerking

Samenwerken is lastig. Daar worden we dagelijks aan herinnerd. Het loont om je af te vragen wat de belangrijkste deugden zijn van het samenwerken en hiermee aan de slag te gaan. Wij doen alvast een voorzet en zetten tien samenwerkingsdeugden voor je op een rij. Op welke moet jij nog het hardst oefenen?
Naar de deugden

De beste werknemer zegt altijd “nee”

Je collega vraagt je om iets te doen. Je hebt er niet echt tijd voor, maar je ziet jezelf als een behulpzame collega. Wat zeg je dus? “Yes, doe ik.” Dan werk je maar een uurtje langer door vandaag. Zeg vanaf nu eens altijd “nee”. Daar word je volgens Karim Benammar een betere werknemer van.
Naar het artikel

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Op afstand aan de slag met jezelf of je team

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of werken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Leer bijvoorbeeld over de levenslessen die grote schrijvers halen uit hun favoriete meesterwerk uit de literatuur of volg met andere gedreven HR-professionals een workshop over welzijn op de werkvloer.

Naar online programma's

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag & zondag 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?