Wat je altijd wilde leren

Hier leer je persoonlijk of als organisatie je talenten in te zetten voor een betere wereld en betekenisvolle relaties aan te gaan.​

Bekijk de agenda

Algemene ontwikkeling

Wat je altijd wilde leren over kunst, filosofie en psychologie

De wereld begrijpen, is een proces. Je puzzelt wat aan, komt tot een magistraal inzicht, en dan blijkt de vork toch weer helemaal anders in de steel te zitten. The School of Life begeleidt je stap voor stap met inzichten uit de filosofie, de psychologie en diverse andere vakgebieden. Volg onze interactieve colleges over algemene ontwikkeling online, waar je maar wilt.

Naar algemene ontwikkeling

Nieuw

Een zondagochtend vol kunst

Elke week een nieuwe verteller met een ander onderwerp, elke week een bijzonder verhaal en verrassende inzichten. En dat vanuit je eigen bed of bank: voeten in je sloffen, koffie erbij en laat je inspireren! De eerste editie van De zondag van The School of Life, die start op 16 april, gaat over de sprankelende kunst van de lente.

Naar collegereeks

Collegereeks

Zes experts ontrafelen je persoonlijkheid

Het is misschien wel de meest onderzochte vraag ooit. Wie ben ik? Ben je je kindertijd, je hersenen, hormonen, emoties, genen, of je omgeving? In deze online collegereeks delen Dick Swaab, Danielle Braun en vier andere toonaangevende experts de laatste inzichten uit hun vakgebied.

Naar collegereeks

Blijf bij de les,

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste programma’s? Lees je graag inspirerende artikelen, wil je exclusieve kortingen ontvangen en hou je van prikkelende opdrachten voor je alledaagse leven? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt ongeveer een keer per week een update.

Positieve psychologie is meer nodig dan ooit

Ziek worden door werk én genezen door werk. Het zijn twee elementen die haaks op elkaar lijken te staan. Je onttrekken van je werk klinkt als een logische stap, als het aan de basis ligt van je fysieke of mentale klachten. Maar is dat wel de juiste?
Naar het artikel

De paradox van hulp vragen

Intuïtief voelt het soms alsof we collega’s tot last zijn als we iemand om hulp vragen. Die persoon heeft het al zo druk. Maar je collega gaat je juist aardiger vinden als je diegene de kans geeft om je te helpen.
Naar het artikel

De meeste droombanen zijn bedrog

We dromen allemaal weleens van die ene perfecte baan. De baan die ons gelukkig maakt, ons uitdaagt, waar we de leukste collega’s hebben, een lekker salaris verdienen, en waar we ook nog eens volledig tot ons recht komen. Maar uiteindelijk komen we er niet onderuit: we moeten keuzes maken.
Naar het artikel

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?