Lammert Kamphuis: Stoïcijnse Hulp Bij Ongelukken (online event)

Ontdek hoe de klassieke stoïcijnse filosofen je bij kunnen staan in moeilijke periodes. Of je nu midden in een persoonlijke crisis zit of je je alvast wilt voorbereiden op wat er in je leven nog allemaal mis kan gaan, de stoïcijnen wijzen je de weg naar wijsheid. Leer een onderscheid te maken tussen waar je wel en geen invloed op hebt en ga mee op zoek naar innerlijke rust.
 
Verlies van je werk, verlies van een ouder of geliefde, eenzaamheid, stress, ziekte. Je komt je leven waarschijnlijk niet door zonder zeer moeilijke ervaringen. En de kans dat je de afgelopen tijd iets naars hebt meegemaakt of binnenkort gaat meemaken, is misschien nu zelfs nog groter dan anders.
 
We kunnen proberen weg te rennen van deze nogal zware gedachte of we kunnen ons tot de stoïcijnse filosofen keren. Wanneer oude zekerheden verdwijnen en de wereld op haar grondvesten schudt, vinden we daar advies dat al eeuwenlang standhoudt.

Ook onze huisfilosoof Lammert Kamphuis wendde zich de afgelopen tijd tot 'de grote drie' van de Romeinse Stoa: Epictetus, Lucius Annaeus Seneca en Marcus Aurelius. En maakte een bloemlezing met hun belangrijkste advies voor tijden van crisis. Tijdens dit online event vertelt hij hoe hun gedachtegoed je helpt vrijheid te vinden, en geeft hij oefeningen mee.

Of je nu midden in een persoonlijke crisis zit of je je alvast wilt voorbereiden op wat er in je leven nog allemaal mis kan gaan, de stoïcijnen wijzen je de weg naar een vrijer leven. Leer een onderscheid te maken tussen waar je wel en geen invloed op hebt en ga mee op zoek naar innerlijke rust.

Over Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment".

Recent verscheen Op weg naar vrijheid; Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis (Athenaeum). Een boek vol behulpzame en bijzondere fragmenten van stoïcijnse filosofen, samengesteld en ingeleid door Lammert.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 30 september
Start: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom
Tickets: € 15,- (+ € 0,96 servicekosten)
Ticket incl. gesigneerd boek: € 30,-  (+ € 0,96 servicekosten)

Het is niet mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te bestellen. Per e-mail adres kan je één ticket kopen kopen.

Het evenement zal later niet meer terug te kijken zijn.

Hoe het werkt:

  • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
  • Circa een uur voorafgaand aan het event ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de webinar via Zoom.
  • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
  • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
  • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
  • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan a.u.b. eerst je spambox, voordat je contact met ons opneemt.

Bestel je je ticket na 19:00 uur? Dan ontvang je de link om deel te nemen tussen 19:45 en 20:00. 

Koop je tickets voor
Lammert Kamphuis: Stoïcijnse Hulp Bij Ongelukken (online event)

€ 15,-

wat:
Online
wanneer en waar:
  • wo 30 sep 2020 20:00 - 21:30
    Zoom