Meesterschap

Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. 
Het is de duur bevochten stempel van de meester.

Godfried Bomans

Gek genoeg zijn het vaak niet de meest getalenteerde mensen die tot grote hoogte komen. Talent is bijzonder handig als je een vaardigheid snel onder de knie wilt krijgen, maar meesterschap is het product van hard, lang en toegewijd werken. Zelfs de uiterst getalenteerde Mozart was nooit de briljante componist geworden zonder een proces van bijna twintig jaar oefening en studie. Of het nu gaat om het leren van een sport, wetenschap, kunst of ambacht, de route naar beheersing, verbinding en uiteindelijk ultieme creatie verloopt volgens een vast proces.

De schrijver Robert Greene onderzocht, voor zijn boek Mastery, de ontwikkelingsgeschiedenis van honderden ‘meesters’, zoals Benjamin Franklin, Johann Wolfgang von Goethe, Marie Curie, Henry Ford, Leonardo Da Vinci en Amadeus Mozart. Hoe ontdekten zij wat hun levenstaak was? Hoe ontwikkelden zij hun expertise, wat moesten ze overwinnen, wie waren hun leermeesters en inspiratiebronnen, op welk moment ontstond de ultieme mindset voor creatie en wat gebeurde er bij hen van binnen bij het doen van de grootste ontdekkingen en inzichten van de menselijke geschiedenis?

Deze class neemt deze grootste geesten in de geschiedenis als voorbeeld om erachter te komen hoe je zelf meester kan worden. Hun uiteindelijke meesterschap was de conclusie van een aantal onvermijdelijke fases die daarvoor doorlopen moeten worden. Nadat ze hun roeping hadden gevonden, gingen ze via het vinden van en vervolgens weer rigoureus breken met een leermeester, het ontwikkelen van sociale intelligentie en het loslaten van beperkingen, naar waar meesterschap. Wanneer je dit bereikt is het alsof het kind weer in je wakker wordt en alles wat je aanraakt zich lijkt te voegen naar jouw creatie.

We nodigen je uit om te onderzoeken hoe jouw levenspad zich verhoudt tot dat van de beroemde meesters. Met college en met korte interacties breng je in kaart waar jouw uitdagingen liggen voor verdere ontwikkeling. Wie weet wat de wereld nog van jou mag verwachten!

De docent

Laurens Knoop TSOLLaurens Knoop
Laurens Knoop is creatief directeur en oprichter van The School of Life Amsterdam. Na een studie economie, een carrière als reclameonderzoeker en een baan als management consultant, investeerde hij naast zijn werk drie jaar in het behalen van een MBA in consultancy aan de VU. Kort na de afronding van de opleiding ontdekte hij The School of Life in Londen. Hij zegde die dag zijn baan op en startte met een partner het Denkstation Brandstof, geïnspireerd op het succesvolle Londense initiatief. Enkele jaren later richtte hij met een nieuw team de Amsterdamse vestiging van The School of Life op, dat uitgegroeid is tot een plek waar jaarlijks 30.000 deelnemers op uiteenlopende manieren kennis maken met de schoonheid en waarde van filosofie en cultuur voor het dagelijkse leven.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Meesterschap

€44

wat:
Class
wanneer en waar:
  • woensdag 20 september 2017 19:00 - 21:30
    Frederiksplein 54
  • dinsdag 24 oktober 2017 19:00 - 21:30
    Frederiksplein 54

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving