Michaeleen Doucleff: Jagen, verzamelen en opvoeden

  • Online
  • Special event
  • Relaties
• Maandagavond 8 mei
• Van 20.15 uur – 21.45 uur

Michaeleen Doucleff, auteur van de het prijswinnende boek Jagen, verzamelen, opvoeden, laat je zien wat je van oude culturen kunt leren over het opvoeden van blije en behulpzame kinderen. Ze wordt geïnterviewd door Nina Pierson.

Online Evenement

Prijs

€25

Wat leren oude culturen ons over opvoeding?

Tijdens dit event leer je:

  • Wat je kunt leren van oude culturen over het opvoeden van kinderen.
  • Hoe je jouw kind leert om zelfstandig en behulpzaam te zijn
  • Hoe je machtsstrijden met je kind voorkomt
  • Hoe je een band met je kind opbouwt op basis van samenwerking en vertrouwen

Hoe voed je een blij en behulpzaam kind op? Hoe ga je om met driftbuien? En hoe vind je – naast het opvoeden en het huishouden – ook nog tijd voor je relaties en jezelf?

De Amerikaanse wetenschapsjournalist Michaeleen Doucleff was op zoek naar antwoorden op haar opvoedvragen, maar kon deze niet vinden in de westerse opvoedboeken. Daarom besloot ze samen met haar dochtertje op reis te gaan naar drie van de oudste volken ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. Ze kwam erachter dat de problemen die zij zelf ervaarde in de opvoeding van haar dochter hier niet bestonden. Ze zag ouders die hun kinderen vertrouwden, nooit tegen ze snauwden en niet constant bezig waren ze te vermaken. Ze zag kinderen die uit zichzelf hielpen in het huishouden, geen machtsstrijden voerden met hun ouders en zelfstandig, zelfverzekerd en tevreden door het leven gingen. De band tussen ouders en kinderen was gebaseerd op samenwerking en vertrouwen in plaats van controle en angst.

In haar gevierde boek Jagen, verzamelen, opvoeden laat ze zien wat deze ouders anders doen. Of eigenlijk: wat wij in WEIRD-(Western, Educated, Industrialized, Rich, and Democratic)landen anders zijn gaan doen dan wat eeuwenlang goed heeft gewerkt. Het boek en de praktische strategieën die erin zitten hebben voor vele ouders de ogen geopend. De manier waarop we hebben geleerd om te gaan met kinderen is niet ‘normaal’. Je hoeft geen strijd te voeren met je kind. Het kan anders!

Tijdens dit online event bij The School of Life deelt Doucleff haar belangrijkste inzichten en tips, en beantwoordt ze de (opvoed)vragen waar het online publiek mee zit. Ze wordt geïnterviewd door Nina Pierson, moeder, ondernemer, podcasthost en schrijver van het boek Mama’en.

Voor wie?

Dit interview is voor alle opvoeders die de relatie met hun kind(eren) soms als lastig of vermoeiend ervaren. Het is voor ouders die soms niet weten hoe ze het beste om kunnen gaan met de emoties van hun kinderen, voor grootouders die vinden dat de kinderen niet goed luisteren of voor pedagogische medewerkers die merken dat ze af en toe hun geduld verliezen. Daarnaast is het voor iedereen die uit algemene belangstelling meer wil weten over de manier waarop kinderen in andere culturen worden opgevoed.

Het event is zowel bedoeld voor mensen die het boek Jagen, Verzamelen, Opvoeden nog niet hebben gelezen, als voor mensen die het boek al kennen en er meer over willen weten of verdiepende vragen aan Doucleff willen stellen

Praktische informatie

Ticket: € 25,-
Boek: Voor € 22,90,- bestel je het boek Jagen, verzamelen en opvoeden van Michealeen Doucleff erbij! Afhankelijk van het bestelmoment wordt je pakketje op 12 of 26 april verstuurd.
Duur:
1,5 uur
Tijd: 20:15 uur tot 21:45 uur
Locatie: Online via Zoom
Terugkijken: De dag na het programma ontvang je een terugkijklink, die geldig is tot 2 weken na de uitzending.
Voertaal: Engels

Over de spreker en de interviewer

Michaeleen Doucleff belt in vanuit Amerika voor deze interactieve sessie. Michaeleen wordt deze avond geïnterviewd door Nina Pierson, auteur van het boek ‘Mama’en’. Het interview is te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen. Het interview is tot twee weken na de uitzending terug te kijken via een speciale link.

Michaeleen Doucleff

Michaeleen Doucleff is de schrijver van de internationale bestseller Jagen, verzamelen, opvoeden. Terwijl ze zelf worstelde met de

Bekijk

Nina Pierson

Nina Pierson is auteur, ondernemer, spreker en, niet te vergeten, een zorgzame moeder van drie jonge kinderen. In

Bekijk

Goed genoeg ouderschap

Het is een van de grootste uitdagingen in het leven: een kind opvoeden tot een authentieke, behulpzame en mentaal sterke volwassene. Kom erachter hoe je met compassie voor jezelf deze taak aangaat.

Naar ouderschap

Veelgestelde vragen