Art as Therapy

  • Special event
  • Cultuur
  • Zelfkennis
Heb je weleens het gevoel gehad dat een kunstwerk je helemaal begrijpt? Of dat het je juist op een drastisch andere manier naar de wereld om je heen laat kijken? Onze kunsttherapeut Timea Lelik schrijft je in een unieke 1-op-1-sessie kunstwerken voor op basis van jouw persoonlijke vragen.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€49.95

Een unieke 1-op-1 sessie

Welke kunst heb jij nu nodig in je leven?

In een art-as-therapy-sessie:

  • Schrijft kunsttherapeut Timea Lelik je kunstwerken voor op basis van jouw persoonlijke vagen
  • Leer je op een nieuwe manier naar zowel kunst als naar je eigen leven te kijken
  • Ontvang je het boek Art as Therapy om je verder zelf in de therapeutische werking van kunst te verdiepen

Dat kunst belangrijk is, daar zijn de meeste mensen het wel mee eens. Maar een antwoord geven op de vraag ‘waarom dan?’ is vaak niet eenvoudig. Bij The School of Life geloven we dat een van de redenen dat kunst ertoe doet, ligt in de therapeutische waarde die het heeft.

Ervaar in een persoonlijke sessie met kunsttherapeut Timea Lelik hoe kunst je een dieper begrip van jezelf geeft. Hoe het je nieuwe werelden laat ontdekken. Hoe het je troost, uitdaagt, ontroert of aan het lachen brengt.

In een 1-op1-sessie van twintig minuten selecteert Timea kunstwerken waarvan ze denkt dat ze jou op dit moment in je leven iets kunnen brengen. Op speelse wijze hebben jullie vervolgens een serieus gesprek over de kunst en over het leven.

Na afloop krijg je het boek Art as Therapy / Kunst als therapie mee om je thuis nog verder te verdiepen in het belang van kunst. En in jezelf.

Hoe werkt het?

Tijdens het bestellen van je ticket kan je aangeven welk tijdslot je voorkeur heeft. Zorg dat je op de dag zelf ruim op tijd aanwezig bent, dan ontvangen we je rustig in ons café met een welkomstdrankje.

Tijdens de sessie kiest Timea verschillende kunstwerken uit op basis van de persoonlijke vragen die je hebt, en gaat ze met je in gesprek over de kunst en het leven.

Heb je geen specifieke vraag paraat? Geen probleem, Timea helpt je graag op zoek te gaan naar een goede vraag.

Na afloop ontvang je het boek Art as Therapy van Alain de Botton en John Armstrong of de Nederlandse vertaling van het boek: Kunst als therapie. Bij het bestellen van je ticket kan je kiezen in welke taal je het boek wilt ontvangen.

Praktische informatie

Duur: 20 minuten
Tijd: Kies een tijdslot tussen 14:00 en 16:30. We zullen proberen iedereen op hun gewenste tijdstip in te delen!
Locatie: Frederiksplein, 54 in Amsterdam
Voertaal: Nederlands of Engels (naar keuze)

Over het boek

Alain de Botton, oprichter van The School of Life, geeft samen met de filosofische kunsthistoricus John Armstrong in dit boek een antwoord op de vraag ‘Wat is het nut van kunst?’. Een boeiend en toegankelijk boek met 150 voorbeelden van de therapeutische waarde van kunst, architectuur en design. De Botton stelt dat niet de herkomst van een schilderij van belang is, maar de emotie die het oproept. Aan de hand van de thema’s liefde, natuur, geld en politiek laat hij zien hoe deze kunstobjecten ons kunnen begeleiden, vermanen en troosten. Hoe kunst ons kan helpen een betere versie van onszelf te worden. Dit boek geeft ons een dieper begrip van kunst en van onszelf.

Verder lezen Minder informatie

Interesse?

Wil je meedoen, maar is er op dit moment geen plek? Laat dan je gegevens achter. We informeren je direct als er weer nieuwe sessies te boeken zijn.

De kunsttherapeut

De sessies worden gegeven door kunsthistoricus en docent aan The School of Life, Timea Lelik.

Timea Andrea Lelik

Dr. Timea Andrea Lelik is een kunsthistoricus, curator en schrijver. Ze heeft een Ph.D. diploma kunstgeschiedenis aan de

Bekijk

Veelgestelde vragen