Wat heb je aan cultuur in je leven?

The School of Life gebruikt de kracht van cultuur om je te helpen met het leven. We duiken de kunst, filosofie en geesteswetenschappen in op zoek naar bronnen die nu van waarde zijn voor de vragen waar jij mee worstelt.

 

Want dat we soms wel wat troost of hoop kunnen gebruiken, hulp nodig hebben om onze gevoelens te begrijpen, of inzicht willen in hoe anderen in de wereld staan, wisten grote kunstenaars en denkers als geen ander.

“In de geesten van genieën vinden we onze eigen verwaarloosde gedachten.”

Ralph Waldo Emerson

De wederopstanding van Hilma af Klint

Voor lange tijd was Hilma af Klint onbekend. Pas sinds kort wordt ze beschouwd als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Wie is deze mysterieuze kunstenaar? We vroegen het Laura Stamps, conservator in Kunstmuseum Den Haag.
Naar het artikel

Met kunst de blik verruimen

Genieten van kunst is een vorm van onthaasting, volgens Bart Rutten, artistiek directeur bij het Centraal Museum Utrecht. Hij is mede-initiatiefnemer van onze online reeks Kunstgeschiedenis door Museumdirecteuren en doet hiervoor de interviews. We spraken hem over de manier waarop we kunst in deze tijd tot ons nemen.
Naar het interview

Frida Kahlo: een wereld door de spiegel

Grote levensthema’s zijn ook belangrijk als je je dagen doorbrengt in bed. Dat vertelde schilder Frida Kahlo, tijdens haar 47 levensjaren in Coyoacán, Mexico, aan het begin van de 20ste eeuw. Ze creëerde talloze schilderijen met expressieve kleuren. Ze lieten op een bloederige manier haar eigen levensverhaal zien. Het zijn moedige werken, die ons ook vandaag nog veel leren.
Naar het artikel