Wat je altijd wilde leren

Betekenisvolle relaties aangaan en voldoening vinden. Je talenten inzetten voor een betere wereld. Je leert het niet vanzelf. Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jou of je organisatie.

Bekijk de agenda

Met wetenschappers en ervaringsdeskundigen

Experts over spirituele ervaringen

Mediteren, je verwonderen in de natuur of een tripje ayahuasca – allemaal manieren om jezelf te overstijgen. Dat kan zorgen voor meer verbinding met jezelf en de wereld om je heen. In deze nieuwe online reeks brengen we vanaf 12 november wetenschap en ervaring samen om spirituele ervaringen beter te begrijpen.

Naar collegereeks

Online collegereeks met experts

De kern van teamcoaching

In onze nieuwe interactieve collegereeks gaat hoogleraar executive coaching Yvonne Burger in gesprek met de grootste experts op het gebied van teamontwikkeling uit ons land! Deze teamcoaches en onderzoekers leren je over de achtergrond, wetenschappelijke inzichten en verschillende technieken van teamcoaching.

Naar collegereeks

College van bevlogen experts

Radicale vernieuwers in de kunst: van Jan van Eyck tot Louise Bourgeois

Wat heeft Caravaggio gemeen met Manet? En Vincent van Gogh met Louise Bourgeois? Elk van hen heeft de koers van de kunstgeschiedenis ingrijpend veranderd. In deze nieuwe reeks nemen topexperts je mee langs het leven en werk van de grootste revolutionairen in de kunst.

Naar collegereeks

Waarom de geschiedenis amper vrouwelijke kunstenaars kent

Kunstwerken van vrouwen zijn in de geschiedenis structureel weggezet als ondergeschikt aan vergelijkbaar werk van mannen. Mirjam Kooiman publiceerde met ‘De Kunstmeisjes’ een boek over vrouwen in de kunstwereld. “Wat mij echt heeft geschokt, is om keer op keer te lezen dat vrouw-zijn voldoende was om niet te kijken naar wat deze mensen hadden gemaakt.”
Lees het interview

Tien tips voor de ultieme vakantiestress

Het is een diep ingeburgerd misverstand dat vakanties er zouden zijn om te ontspannen. In werkelijkheid zijn ze gemaakt om nieuwe vormen van stress te ontdekken. Zonder werkdruk en managers die je in je nek hijgen, ben je namelijk zelf verantwoordelijk om je stresshormonen op peil te houden. Bij The School of Life denken we graag met je mee.
Naar de tips

De beste werknemer zegt altijd “nee”

Je collega vraagt je om iets te doen. Je hebt er niet echt tijd voor, maar je ziet jezelf als een behulpzame collega. Wat zeg je dus? “Yes, doe ik.” Dan werk je maar een uurtje langer door vandaag. Zeg vanaf nu eens altijd “nee”. Daar word je volgens Karim Benammar een betere werknemer van.
Naar het artikel

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?