Theatertour: Dit heb je niet op school geleerd

In 2022 tourt The School of Life door heel Nederland met een theatervoorstelling!

Ga een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen. Wanneer is een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? En wie ben je eigenlijk?

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

De docenten

Martijn de Rijk
Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur. Hij is zeven jaar verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is daarna als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam.
Reine Rek
Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.


De speellijst

Het bleek niet het optimale moment om onze eerste theatertour te starten.... Van begin 2020 is de voorstelling verplaats naar begin 2021 en door de huidige coronamaatregelen is de speellijst nog steeds in ontwikkeling. De voorstellingen die in januari en februari gepland stonden worden verplaatst naar later in het jaar. Onderstaande voorstelling staan (nog) wel, daarnaast volgen er waarschijnlijk nog voorstellingen in Breda, Eindhoven en Lochem. We kunnen niet wachten om eindelijk het land door te reizen!

1 mrt: Nijmegen – Stadsschouwburg Nijmegen

3 mrt: Leeuwarden – Stadsschouwburg De Harmonie

9 mrt: Wageningen – Theater Junushoff

10 mrt: Enschede – De Kleine Willem

16 mrt: Venray – Schouwburg Venray

17 mrt: Amstelveen – VU Cultuurcentrum Griffioen

20 mrt: Amsterdam – Meervaart (première)

21 mrt: Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht

30 mrt: Leiden – Leidse Schouwburg

4 apr: Zwolle - Zwolse Theaters

9 apr: Boxmeer – Theater de Weijer

14 mei: Hendrik Ido Ambacht - C. C. Cascade

19 mei: Maassluis - Theater Koningshof

11 jun: Venlo - Theater De Maaspoort 

14 jun: Uden - Markant Uden

16 jun: Amsterdam - Meervaart

23 jun: Heerlen – Parkstad Limburg Theaters