Sinan Çankaya: Hoe verander je de wereld?

Op donderdagavond 26 november is cultureel antropoloog Sinan Çankaya te gast bij The School of Life! In een online event toont hij je hoe verzet werkt en wat jíj́ kan doen.

Misschien denk je bij een revolutionair aan Che Guevara, Rosa Parks of een man die een tank tegenhoudt. Wie weet denk je zelfs aan de Franse revolutie. Niet iets voor mensen van nu die een serieuze baan, een liefdevol gezin en gewoon een leuk leven hebben of ambiëren? Maar waren de revolutionairen van toen ook niet 'gewone mensen' in omstandigheden waar ze niet voor hadden gekozen?

Zonder verandering zijn we overgeleverd aan de manier waarop de dingen nu eenmaal zijn. En helaas zijn de dingen nog steeds niet perfect. Sinan Çankaya laat zien dat alledaags verzet in verschillende gedaanten komt, en vertelt hoe je een meer waarachtig en betekenisvol leven kunt terugwinnen. Word een micro-revolutionair!

Tijdens dit event duikt hij de filosofie en antropologie in om ons een beter beeld te geven van wat macht is en van wie wij zijn. Wat kan een individu wel en niet bewerkstelligen? Hoe kunnen we op een beter manier nadenken over daders en slachtoffers? En wat voor concrete acties kunnen we zelf ondernemen om schadelijke patronen te ondermijnen?

De spreker

Sinan Çankaya is cultureel antropoloog en schrijver. Hij deed onderzoek naar diversiteit en etnisch profileren bij de politie, schreef voor De Correspondent en werkt als universitair docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit jaar verscheen zijn literaire debuut: Mijn ontelbare identiteiten. In dit veelzijdige en prachtige boek verweeft hij onderzoek en ideeën over racisme, uitsluiting en identiteit met zijn persoonlijke verhaal. 

Praktische informatie

Datum: Donderdag 26 november
Start: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom

Tickets

Ticket: € 15,- (+ € 0,96 servicekosten)

Het is niet mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te bestellen. Per e-mail adres kan je één ticket kopen.

Het is niet mogelijk dit event achteraf terug te kijken.

 

Hoe het werkt:

  • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
  • Uiterlijk een uur voorafgaand aan het event ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de webinar via Zoom.
  • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
  • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
  • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
  • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan a.u.b. eerst je spambox, voordat je contact met ons opneemt.

Koop je tickets voor
Sinan Çankaya: Hoe verander je de wereld?

€ 15,-

wat:
Online
wanneer en waar:
  • do 26 nov 2020 20:00 - 21:30
    Zoom