Browse Events

23 mei
Special Event: Jane Goodall - Reasons for Hope

On the 23rd of May, The School of Life is honoured to welcome dr. Jane Goodall in Carré Theatre. This revolutionary chimp researcher will speak about her hopes for the future of our fragile planet.

1 juni
Special event: Het verhaal van je leven

Verhalen zijn van oudsher een beproefd middel om belangrijke levenslessen over te brengen. Verhalen helpen ons te reflecteren op ons leven en te verhelderen wat voor ons belangrijk is. Ze helpen ons onszelf begrijpen, betere keuzes te maken en tegenslagen te verwerken.

5 juni
Video Event: Esther Perel on lasting love

In samenwerking met The School of Life Londen presenteert The School of Life Amsterdam het eerste international live video event met Esther Perel en Alain de Botton over relaties in de 21e eeuw.

7 juni
Special event: Dan Ariely - The Psychology of Money

Professor Dan Ariely, een van de populairste gedragswetenschappers ter wereld, heeft irrationaliteit weer serieus op de kaart gezet. Op deze avond in de Westerkerk neemt hij ons mee op een reis door de menselijke psyche en maakt hij inzichtelijk hoe we onze (vaak domme) financiële beslissingen maken.

20 juni
Masterclass: Kate Raworth - De grenzen aan groei

Met haar revolutionaire boek Donuteconomie zette de Britse econoom Kate Raworth ons beeld van economie op zijn kop. Op 20 juni is ze bij The School of Life om je te laten zien hoe achterhaalde economische ideeën onze wereld bepalen en hoe we er vanaf kunnen komen.

27 juni
Special event: Filosofie voor een weergaloos leven

De huisfilosoof van The School of Life Amsterdam, Lammert Kamphuis, staat al vijf jaar bijna dagelijks in onze classroom. Hij onderzoekt met de deelnemers hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Tijdens dit event deelt hij zijn belangrijkste inzichten.