Summer School: Filosofie voor het leven

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaagse programma. Maak kennis met de grootste denkers, hun ideeën en denkmethodes.

Summer School: Filosofie voor het leven geeft je een grondige introductie in de filosofie en laat je ervaren wat je ermee kan. Onder begeleiding van onze docenten maak je kennis met de grootste denkers uit de geschiedenis, leer je over hun ideeën, ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken en oefen je met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven. Je komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de filosofie zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen met mijn leven?

Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken uzelve!' Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en je kijk op de wereld en je ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na de vierdaagse mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen.

Deze Summer School behoort tot de hoogst gewaardeerde programma’s van ons kalenderjaar. Je hebt geen vooropleiding nodig, alleen een gezonde basisinteresse. We vragen wel een vrij hoog niveau van inzet en concentratie. De kracht van de week ligt in de variatie van het aanbod en de verschillende perspectieven om naar de wereld en je eigen leven te kijken. Dit is het vierde jaar dat we dit programma aanbieden en het is jaarlijks uitverkocht. Deelnemers geven ons terug dat naast de verdiepende kennis en de inzichten, ook de verbinding tussen de studenten een bepalende factor van het succes is.

De docenten

Remko van Broekhoven TSOLRemko van Broekhoven is filosoof en schrijver. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Vorig jaar publiceerde hij: ‘De wereld omgekeerd – Hoe de filosofie je helpt goed om te gaan met het kwaad’.

 Reine Rek TSOLReine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

JacobKoolstra afbeeldingJacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

NIVEAU

Voor deze Summer School is geen speciale basiskennis vereist. Het programma is gemaakt voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over de basis van de filosofie en de toepassingsgebieden. De lesstof is niet altijd makkelijk, maar de docenten van onze school zijn geselecteerd op hun vermogen om goed en toegankelijk uit te kunnen leggen. Gaandeweg de leerdagen zal de complexiteit van de stof langzaam toenemen.

Praktische informatie

Tijden: Elke dag van 10:00 - 17:00
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Early-bird-prijs: € 449,- (beperkt aantal)
Reguliere pijs: € 495,-
De prijs is inclusief lunches, een afsluitende borrel en een mooi boekje om in te schrijven mee

Als dit programma door eventuele coronamaatregelen geannuleerd moet worden, krijg je een refund. 

OVER ONZE SUMMER SCHOOLS

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af.  Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.

Twijfel je erover of deze Summer School iets voor jou is? Stuur een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Koop je tickets voor
Summer School: Filosofie voor het leven

vanaf € 449,- (incl. lunch)

wat:
Meerdaagse

Tickets

Early Bird ticket: € 449,- (uitverkocht)

Regulier ticket: € 495,- 

Prijzen zijn inclusief lunch, een afsluitende borrel en een mooi boekje om in te schrijven.