De effectiveness journey

Wil jij jouw team helpen effectiever te werken? Effectiviteit is de drijvende kracht achter succesvolle organisaties. Tijdens deze journey leer je professionals de vaardigheden om keuzes te maken die bijdragen aan hun werkgeluk en de doelen van de organisatie.

Mail [email protected]

Het gebrek aan effectiviteit

Tijd is ons kostbaarste bezit. Als manager wil je dat medewerkers hun tijd besteden aan taken die bijdragen aan de organisatiedoelen. Maar wat als je merkt dat teamleden niet de juiste keuzes maken en er tijd verloren gaat? Dan ontbreekt de effectiviteit. Medewerkers hebben de potentie en ambitie om succesvol te worden, maar boeken geen resultaat. En dat is zonde. Een gebrek aan effectiviteit zorgt bij medewerkers ook voor ontevredenheid. Een andere rooskleurige organisatie lonkt dan al snel.

Waarom effectiviteit belangrijk is

Effectiviteit gaat verder dan hoe je je uren indeelt. Het gaat om weten wat belangrijk is en dat voor elkaar krijgen. We verwachten vaak dat jong talent zelfsturend is, maar niet iedereen is goed in het maken van keuzes of begrijpt waarom ze bepaalde taken uitstellen. Het gevolg is dat talentvolle medewerkers niet de kans krijgen om hun toegevoegde waarde te laten zien. Gelukkig is effectief werken een vaardigheid die je professionals kan leren. 

Het resultaat van een effectief team

In deze journey leren medewerkers effectief werken. Besluitvaardigheid speelt hierin een belangrijke rol. Als je besluitvaardig bent weet je welke taken belangrijk zijn, durf je beslissingen te nemen en vul je je werkweek niet met onbelangrijke taken. Zo ondersteun je professionals in hun ontwikkeling en leg je de basis voor waardevolle en betrokken medewerkers in de toekomst. Dit zorgt voor minder personeelsverloop en meer werkplezier. 

Leer medewerkers effectief werken

In twaalf weken leren medewerkers effectiever werken en halen ze meer plezier en voldoening uit hun werk. Ze ontdekken welke taken energie geven, wat het verschil is tussen effectiviteit en efficiëntie en hoe ze uitstelgedrag verminderen. Alle medewerkers onderzoeken waarom ze bepaalde keuzes maken en hoe ze de keuzes niet overlaten aan de omstandigheden.

Plan een online afspraak in de agenda

Tijdens deze journey

 • Leren medewerkers welke theorieën uit de psychologie helpen bij het ontwikkelen van effectiviteit  
 • Ontwikkelen ze de vaardigheden rondom effectief werken 
 • Leren ze welke obstakels in de weg staan om taken voor elkaar te krijgen 
 • Maken ze van besluitvaardigheid een talent  
 • Experimenteren ze met nieuw gedrag en reflecteren ze hier samen op  
 • Ontdekken ze hoe je focus houdt en de aandacht op de juiste taken richt 
 • Verdiepen ze hun kennis over effectiviteit aan de hand van inspirerende content in de vorm van artikelen, video’s en podcasts 

Wat is de effectiveness journey?

Een journey is een uitgekiende mix van theorie, interactieve workshops en tools. Je leert essentiële vaardigheden om je als team en organisatie te ontwikkelen. Dit doe je in twaalf weken.  

Op een rij

Duur: 12 weken leerinterventies 

Vorm:

 • 3 fysieke sessies (halve dag per sessie) 
 • 1 fysieke intervisie (halve dag) 
 • Opdrachten en huiswerk om het geleerde een plek te geven in de dagelijkse praktijk (1 uur per week) 
 • Inspiratie in de vorm van artikelen, podcasts en video’s 

Prijs: € 9.900,- exclusief btw, voor een groep van 8 tot 16 deelnemers 

Wanneer: we plannen de sessies gezamenlijk in op het moment dat het voor het team het beste uitkomt

Docent: de deelnemers worden tijdens de journey begeleid door één van onze topdocenten 

Past deze journey bij jouw organisatie?

Wil jij jong talent in je organisatie laten bloeien? Deze journey is voor grote en kleine organisaties. Of je nu regelmatig nieuw talent verwelkomt of gezamenlijk als organisatie wilt groeien: effectiviteit is de sleutel tot meer werkplezier en betere resultaten.

Plan een online afspraak in de agenda

Neem vrijblijvend contact op

Wil je advies over hoe jouw team of organisatie emotioneel intelligenter kan worden?
Neem dan contact op met onze Programma-adviseur.

T: 020 2200080

Zinzi Brugman

Programma-adviseur [email protected] T: 020 2200080

Bekijk

Ontdek alle journeys

We ontwikkelden zeven journeys voor verschillende thema’s: van verbinding tot aan welzijn, effectiviteit, leiderschap, inclusie, zingeving en verbeelding.