Gratis college over het droomschilderij van Joan Miró

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam onthulde op 29 september een van de grootste aankopen uit de Nederlandse geschiedenis: een abstract droomschilderij van de Spaanse kunstenaar Joan Miró, Peinture-poème (Musique, Seine, Michel, Bataille et moi).   

 

Onze partner, Vereniging Rembrandt, hielp deze aankoop mogelijk te maken. Samen met hen en surrealisme-expert Els Hoek maakten we een speciaal online college over dit betoverende schilderij! 

“Ik hield ervan om kringen in het water te maken. Ik hield van de weerspiegelingen en de veranderende kleuren in veranderend licht. Korte tijd later schilderde ik een schilderij dat de wandelingen langs de rivier opriep.”
– Joan Miró

Bekijk het college

Wist je dat Miró zich uithongerde om zo in contact te komen met zijn onderbewustzijn? Dit en meer vertelt conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, Els Hoek, in dit online college.
Het college wordt ingeleid door en nabesproken met Hilbert Lootsma van Vereniging Rembrandt.

Klik hiernaast om het college te bekijken.

Partner

Meer weten over dit werk en Vereniging Rembrandt?

In dit nieuwsbericht van Vereniging Rembrandt lees je meer over de aankoop van het surrealistische topstuk!

Lees meer

Collegereeks, Online

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: Europese renaissance

Wil je meer over kunst leren? Binnenkort start een nieuwe editie van Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren, de populaire online collegereeks die we samen met Vereniging Rembrandt maken. In deze reeks over de Europese renaissance vertellen mensen uit de top van de museumwereld over de werken die hen zelf inspireren en gaan ze in gesprek met andere experts. Ben jij erbij?

Datum2022-10-18
Locatie
Prijs€199

Veelgestelde vragen