VrijFiBo

  • Special event
The School of Life presenteert de VrijFiBo, ofwel de Vrijdagse Filosofische Borrel. Op 21 april wordt ons pand aan het Frederiksplein omgebouwd tot een speelplaats voor volwassenen. De eerste editie was razendsnel uitverkocht, dus volg je intuïtie en schrijf je snel in.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€ 19,-

Onderzoek je intuïtie

Vertrouw je meer op je ratio of op je gevoel? Het lijkt wellicht een ongrijpbaar en mysterieus fenomeen, maar we weten meer dan we denken. Tijdens deze VrijFiBo duiken we in de wetenschap achter intuïtie en ontdek je wat het voor jou kan betekenen. Verwacht een inspirerende talk van psycholoog Barbara van der Steen, Stand-up Philosophy Sessies en spellen die je aan het denken (en voelen) zetten. Op speelse wijze stimuleren we spontane en diepgaande gesprekken. Ontmoet vrienden en vreemden onder het genot van een heerlijke mocktail en ga high van de nieuwe inzichten weer de deur uit!

Programma

Talk: Onderzoek je intuïtie door Barbara van der Steen
Kun je vertrouwen op je intuïtie? Dat je ‘denken’ uit je linkerhersenhelft komt en je intuïtie uit je rechterhersenhelft, is een oud fabeltje. Intuïtie gaat over het aanzetten van je hele brein, het is voelen en reflecteren, waarnemen en verwoorden. In deze talk helpt Barbara je te begrijpen hoe intuïtie werkt en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Talk: Spot je verwachtingen door Jan Wolter Bijleveld
Achter frustratie, onbegrip en teleurstelling schuilen vaak verwachtingen die niet uitkomen. Van een relatie, van werk, van het hele leven en niet te vergeten van jezelf. Waar komen die verwachtingen vandaan? Hoe herken je ze? Wat doen ze met je? En het belangrijkste: wat kun jij ermee? Ontdek hoe je in allerlei situaties plezier kunt hebben van verwachtingen spotten. Dit helpt je om rust en richting te vinden als het leven anders loopt dan gehoopt.

Stand-up Philosophy met denkers van The School of Life
Bestaat liefde op het eerste gezicht? Is ratio belangrijker dan intuïtie? Hoe weet je of je naar je intuïtie aan het luisteren bent of naar je vooroordelen? Stel jouw prangende levensvragen aan denkers van The School of Life: Jan Wolter Bijleveld, Marijn Moerman, Timea Lelik en Jacob Koolstra onder de bezielende leiding van Sandra Klijn. Zij filosoferen er ter plekke op los en geven verrassende antwoorden vanuit verschillende invalshoeken.

Praktische informatie

  • Locatie: Frederiksplein, 54 in Amsterdam
  • Datum en tijden: Vrijdag 21 april van 17:00 tot 20:00

Tickets

  • Ticket: € 19,-

De sprekers

Onderzoek je intuïtie met de denkers van The School of Life!

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst

Bekijk

Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld schrijft, spreekt en verzorgt trainingen en workshops voor diverse organisaties en doelgroepen. Hij heeft een

Bekijk

Timea Andrea Lelik

Dr. Timea Andrea Lelik is een kunsthistoricus, curator en schrijver. Ze heeft een Ph.D. diploma kunstgeschiedenis aan de

Bekijk

Marijn Moerman

Marijn Moerman is theatermaakster en filosoof. Ze geeft les aan de UVA en VU over onderwerpen als de

Bekijk

Sandra Klijn

Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling. Ze promoveert binnenkort aan de Vrije Universiteit

Bekijk

Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is onderwijsfilosoof en docent. Hij richt zich op de vraag hoe we (abstracte) filosofie bruikbaar kunnen

Bekijk

Veelgestelde vragen