Talks voor je team of hele organisatie

Hoe zorg je dat je een sterke verbinding houdt met collega's? Hoe ga je goed om met alle veranderingen en onzekerheid waar je mee te maken hebt? En hoe geef je meer ruimte aan je creatieve vermogen? The School of Life biedt talks over onderwerpen die nu, en ook straks nog, relevant zijn. In de talks geven onze docenten, allemaal uitmuntende sprekers, verassende inzichten uit de psychologie, filosofie of organisatiewetenschap en laten ze je de praktische relevantie ervan ervaren. Volg met je hele team of zelfs met de hele organisatie een talk van The School of Life en ga met meer (zelf)inzicht weer aan het werk! 

Wil je elke week wel een goede dosis inspiratie, een duidelijke focus en nieuwe inzichten? Volg dan op een vast moment in de week een talk. Start bijvoorbeeld elke week op deze bijzondere manier of ga de (online) vrijdagmiddagborrel in vol met stof voor diepgaande gesprekken.

Wanneer je voor 1 september een reeks van zes talks boekt, ontvang je één talk gratis! 

Over de Talks

Een sterke verbinding
Wat is het belang van humor en spel op het werk? Hoe creëer je een sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn? En waarom is het zo belangrijk om met je collega's te delen hoe je naar je werk kijkt? Deze talk van filosoof Lammert Kamphuis geeft in korte tijd nieuwe en inspirerende inzichten over de kracht van verbinding met elkaar.
Kalm blijven in tijden van crisis
In deze talk leer je hoe de inzichten van de stoïcijnse filosofen je daarbij helpen. Want (ook) in de klassieke oudheid lag het onheil altijd op de loer en daar waren de stoïcijnen zich goed van bewust. Daarom ontwikkelden zij denktechnieken die je, ook in deze tijd, helpen om kleine en grote zorgen in het juiste perspectief te zien en je geest rustig te houden
Vind je veerkracht
De kans dat je een dezer dagen geconfronteerd wordt met serieuze tegenslag is groot. Kun je je daarop voorbereiden? Het antwoord is ‘ja – door nu al op zoek te gaan naar welke veerkracht jij bezit. Onderzoek in deze talk wat jouw veerkracht in de weg staat en welke bronnen je tot je beschikking hebt om zelfs in de allermoeilijkste situaties verder te gaan met je leven.
De winst van radicaal anders denken
Staar jij je blind op alles wat niet meer mag of ga je op zoek naar nieuwe mogelijkheden? In deze fascinerende talk verken je met filosoof Karim Benammar welke kansen deze nieuwe realiteit ons biedt.
Van vakmanschap naar meesterschap
Hoe word je ergens een meester in? In deze inspirerende talk van Laurens Knoop, oprichter van The School of Life Amsterdam, passeren verschillende meesters de revue. Door te kijken naar hun levens ga je zien hoe wat er voor nodig is om ergens echt goed in te worden.
Effectief virtueel communiceren
Communicatie is vaak al moeilijk genoeg, maar bij virtuele communicatie komen er nog wat hordes bij. Deze talk geeft je in korte tijd nieuwe en bruikbare inzichten waarmee je de kwaliteit van je (virtuele) gesprekken drastisch verhoogt. Hoe zorg je dat niet al je tijd opeens in virtuele vergaderingen opgaat? En hoe zorg je tegelijkertijd dat online ook de noodzakelijke informele communicatie intact blijft.
Omgaan met verandering
Veranderingen komen vaak plotseling, maar dat betekent niet dat we ons er niet op kunnen voorbereiden. Omgaan met verandering is een vaardigheid waar je altijd aan kunt werken. In deze talk leer je hoe je makkelijker meebeweegt met veranderingen die je (aanvankelijk) tegenstaan en hoe je zelf verandering creëert binnen jouw organisatie of elders.
Ontketen je creativiteit
In deze talk onderzoeken we het fenomeen creativiteit. Hoe zetten we onze creativiteit aan? Waar vinden we inspiratie? En hoe zorgen we dat er binnen onze organisaties meer ruimte komt voor creativiteit? Deze talk laat zien hoe je, crisis of geen crisis, altijd creatieve potentieel kunt ontketenen.

Meer emotionele intelligentie op de werkvloer?

Contact ons via zakelijk@theschooloflife.com