Hoe gebruik ik het STAP-budget bij The School of Life?

Wist jij al dat je met het STAP-budget dit jaar nog €1.000,- aan een training naar keuze kunt besteden zonder zelf te betalen? De trainingen van The School of Life komen hiervoor in aanmerking. Kies je ervoor je STAP-budget in te zetten voor emotionele en professionele ontwikkeling bij The School of Life? Zorg dan dat je op tijd klaar zit met je aanmeldbewijs. Op deze pagina lees je hoe.

Let op: de deadline voor aanmeldbewijzen voor 17 maart is verstreken. Je kunt vanaf nu een aanmeldbewijs aanvragen voor de ronde van 1 mei.

Bekijk alle STAP-programma's!

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met STAP wil de Nederlandse overheid professionals stimuleren om verder te leren en te ontwikkelen. Een missie waar wij ons als The School of Life dagelijks hard voor maken! Wij zijn dan ook trots en blij om meer mensen les te geven in een goed leven met steun van het STAP-budget.

Volg met STAP een programma of training bij The School of Life. Het betreft een subsidie van maximaal € 1.000-. Sommige trainingen worden daardoor kosteloos, voor andere betaal je zelf het resterende bedrag bij. Voor lunch en ontbijt betaal je altijd apart; dat is zo door het UWV bepaald.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Waarschijnlijk wel! Je komt in aanmerking voor het budget als:

  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen;
  • je ouder bent dan 18 jaar;
  • je geen AOW ontvangt;
  • je volksverzekerd bent. Heb je in de afgelopen 24 maanden minstens zes maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de Nederlandse volksverzekeringen. De periode van zes maanden wordt geteld vanaf drie maanden voor de maand waarin je het STAP-budget aanvraagt;
  • je een aanmeldbewijs hebt van The School of Life.

Niet zeker of je in aanmerking komt? Doe de test van het UWV om dit te checken.

Aanmelden

Hoe meld ik me aan?

Bij aankoop van je training of programma via de site van The School of Life, zie je het STAP-ticket in de lijst staan. Dit geldt alleen voor de programma’s die wij via STAP aanbieden. Selecteer bij het programma van je keuze je STAP-ticket, ontvang je bewijs en vraag je budget bij het UWV aan. Lees van tevoren de belangrijke aandachtspunten hieronder nog even door.

Hoe meld ik me aan?

Om je te kunnen laten meedoen via STAP, volgen we een procedure die door de overheid is bepaald. Hieronder lees je wat hierbij jouw rol is en wat de onze.

Let op: er zijn 6 hele specifieke aanvraagmomenten per jaar. Zorg dat je op dat moment klaar zit met het juiste document. Dit betekent dat je aanvraag op tijd bij ons binnen moet zijn. Sluit nooit je venster als je in de wachtrij staat! De praktijk leert dat de aanvragen snel opraken, dus wees er op tijd bij.

Voordat je je aanmeldt bij het UWV, boek je via de site van The School of Life bij het programma van je keuze een STAP-ticket. Dit is gratis, en je ontvangt je aanmeldbewijs. Je bent nog niet verplicht om mee te doen, maar je hebt het bewijs nodig om je aan te melden bij het UWV. Dus doe dit op tijd.

De aanvraag doe je met je DigID via www.stapuwv.nl. Het duurt ongeveer 15 minuten. Problemen met je aanmelding? Dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van het UWV

Zorg dat je klaar zit met je aanmeldbewijs, want op is op! Belangrijke momenten voor het komende jaar:

 

Aanvraagmoment Inschrijving bij The School of Life tot Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
17 maart 2023 16 maart 2023; 16:00 uur 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei 2023 28 april 2023; 16:00 uur 29 mei 2023 30 september 2023
1 juli 2023  30 juni 2023; 16:00 uur  29 juli 2023  30 november 2023
1 september 2023 31 augustus 2023; 16:00 uur 29 september 2023 31 januari 2024
1 november 2023 31 oktober 2023; 16:00 uur 29 november 2023 31 maart 2024

 

Voorbeeld: je programma start tussen 29 november 2023 en 31 maart 2024
Ruim voor 16:00 uur op maandag 31 oktober dien je je aanvraag bij ons in, door je STAP-ticket te boeken bij de programmapagina van de training van jouw keuze. Voor 1 november 2023 om 10 uur ontvang je van ons je inschrijfbewijs via de mail.

 

Op 1 november 2023 dien je (vanaf 10.00 uur) je subsidieaanvraag in via het STAP-portaal van het UWV (zie opmerking hierboven). Je uploadt bij deze aanvraag het ontvangen STAP-aanmeldbewijs van The School of Life. Wij sturen je hiervoor eind oktober een reminder per mail.

 

Uiterlijk 29 november 2023 krijg je van het UWV een toekenning of afwijzing (de praktijk leert: binnen enkele weken al). Stuur deze reactie door naar [email protected]. Bij toekenning is je deelname definitief en ontvang je verdere praktische informatie, eventueel met een factuur voor het resterende bedrag. Bij afwijzing mag je je deelname kosteloos annuleren, maar we vinden het natuurlijk leuker als je alsnog komt.

Alle programma’s

Totaaloverzicht programma’s

Wil je weten voor welke programma’s je het STAP-budget in kunt zetten? We hebben een mooi overzicht voor je. Bekijk het hier!

STAP-budget programma's

Wat is The School of Life?