Damiaan Denys: Het tekort van het teveel (online interview)

Op donderdag 14 januari is de beroemde psychiater Damiaan Denys opnieuw bij ons te gast! Zijn geweldige nieuwe boek 'Het tekort van het teveel' is de aanleiding om hem te interviewen over hoe we omgaan met mentale klachten. 

Want, zo schrijft hij, er is iets geks aan de hand. Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Ze staan aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis en ondergaan in Nederland jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten.

We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Brengt welvaart meer ongeluk? Waarom faalt de mentale zorg? Kunnen we nog gezond en normaal lijden? Zijn onze verwachtingen te hoog? Mogen we nog menselijk zijn?

Tijdens dit event deelt hij zijn analyse en verkennen we samen met hem hoe we met z'n allen beter om kunnen gaan met het noodzakelijk lijden dat leven met zich meebrengt.

Over de spreker

Damiaan Denys is psychiater en filosoof. Hij is hoofd psychiatrie van het Amsterdam UMC en hoogleraar aan de UvA. Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Psychiatrie en toerde hij door het land met theatervoorstellingen over angst. Recent verscheen zijn boek Het tekort van het teveel (Nijgh & van Ditmar), waarin hij de mentale zorg in Nederland kritisch onder de loep neemt. 

Over de interviewer

Het gesprek wordt geleid door Laurens Knoop, oprichter van The School of Life Amsterdam. Laurens is geïnteresseerd filosofie, psychiatrie en geestelijke gezondheid en daarnaast gefascineerd door het thema meesterschap. Hij organiseerde eerder met The School of Life en Brainwash Festival events over het raakvlak filosofie en psychiatrie.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 14 januari
Start: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom

Tickets

Early Bird (beschikbaar tot 26 november, 12:00)
Early Bird:€ 13,50 (+ € 0,96 servicekosten)
Early Bird+ 14 dagen terugkijken tot 26 nov. 12:00: € 18,50 (+ € 0,96 servicekosten)

Reguliere tickets
Ticket: € 19,50 (+ € 0,96 servicekosten)
Ticket + 14 dagen terugkijken: € 24,50 (+ € 0,96 servicekosten)

Het is niet mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te bestellen. Per e-mail adres kan je één ticket kopen.

Hoe het werkt:

  • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
  • Uiterlijk een uur voorafgaand aan het event ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de webinar via Zoom.
  • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
  • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
  • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
  • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan a.u.b. eerst je spambox, voordat je contact met ons opneemt.
  • Als je een ticket + terugkijken hebt gekocht, krijg je na het event een link en wachtwoord waarmee je het event nog 14 dagen kan terugkijken.

Koop je tickets voor
Damiaan Denys: Het tekort van het teveel (online interview)

Early Bird: € 13,50

wat:
Special event
wanneer en waar:
  • do 14 jan 2021 20:00 - 21:30
    Zoom