De purpose journey

Wil jij medewerkers binden en boeien? Een succesvolle organisatie begint met betrokken medewerkers. Maar betrokkenheid ontstaat niet vanzelf. Tijdens deze journey gaan jouw teamleden aan de slag met hun persoonlijke purpose en ontdekken ze hoe deze kunnen inzetten in jouw organisatie. 

Mail [email protected]

De uitdaging van medewerkers binden

Werknemers kiezen niet meer één werkgever waar ze tientallen jaren blijven werken, ze willen een baan waar ze voldoening uit halen. Ze willen werk dat in het verlengde ligt van hun passie, oftewel purpose. En als dat niet bij de ene organisatie is, dan zoeken ze de zingeving wel ergens anders. Een flinke bonus, lekkere lunch of flexibele werktijden zijn niet meer genoeg. Medewerkers willen meer. Ze willen het gevoel hebben dat hun werk ertoe doet. Maar hoe ondersteun je medewerkers bij het halen van plezier en voldoening uit hun werk? 

Waarom een purpose in organisaties belangrijk is

Het succes van je organisatie hangt af van de betrokkenheid van je medewerkers. Betrokkenheid zorgt voor productiviteit, bevlogenheid en motivatie. En dat begint allemaal bij de purpose van je organisatie én de purpose van je medewerkers. Als beide doelen samenkomen, voelt het werk nuttig en leuk. Alleen is zingeving voor iedereen anders 

Het geheim van bevlogenheid

In deze journey gaan medewerkers op zoek naar hun purpose. Waar ligt ieder zijn kracht? Door welke waarden worden ze gedreven? En hoe zet je deze in op de werkvloer? Medewerkers leren hun werk in te richten vanuit hun talenten en ‘nee’ te zeggen tegen taken die energie slurpen. Als medewerkers inzicht hebben in hun persoonlijke purpose, zijn ze gemotiveerder om vanuit die gedrevenheid bij te dragen aan de organisatie. Dit zorgt voor betrokken en energieke medewerkers, die zichzelf blijven ontwikkelen en bevlogen werken. Zo ervaar je als organisatie minder personeelsverloop en meer productiviteit. 

Ontdek de kracht van purpose

In twaalf weken krijgen medewerkers alles aangereikt om hun persoonlijke purpose te vinden. Elke deelnemer duikt in zijn eigen persoonlijke waarden en talenten, en ontdekt hoe deze ingezet kunnen worden op het werk. Met deze kennis op zak, creëren medewerkers hun pad naar meer zingeving.

Plan een online afspraak in de agenda

Tijdens deze journey

Als organisatie krijg je gemotiveerde medewerkers terug, die zich willen inzetten voor de missie van het bedrijf. 

Tijdens deze journey:  

  • Ontdekken medewerkers hun talenten en purpose aan de hand van opdrachten uit de psychologie  
  • Experimenteren ze met nieuw gedrag en reflecteren ze hier samen op  
  • Leren ze leidinggeven aan zichzelf en hun doelen te behalen  
  • Herkennen ze waar in de organisatie meer bronnen zijn om hun werk vorm te geven aan de hand van waar zij goed in zijn  
  • Ontstaat er ruimte voor verbondenheid tussen collega’s 
  • Verdiepen ze hun kennis over purpose aan de hand van inspirerende content in de vorm van artikelen, video’s en podcasts 

Wat is de purpose journey?

Een journey is een uitgekiende mix van theorie, interactieve workshops en tools. Je leert essentiële vaardigheden om je als team en organisatie te ontwikkelen. Dit doe je in twaalf weken.  

Op een rij

Duur: 12 weken leerinterventies
Vorm:

  • 3 fysieke sessies (halve dag per sessie)
  • 1 fysieke intervisie (halve dag)
  • Opdrachten en huiswerk om het geleerde een plek te geven in de dagelijkse praktijk (1 uur per week)
  • Inspiratie in de vorm van artikelen, podcasts en video’s

Prijs: € 9.900,- exclusief btw, voor een groep van 8 tot 12 deelnemers
Wanneer: we plannen de sessies gezamenlijk in op het moment dat het voor het team het beste uitkomt
Docent: de deelnemers worden tijdens de journey begeleid door één van onze topdocenten

Past deze journey bij jouw organisatie?

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst? Deze journey is voor organisaties die weten dat stilstand achteruitgang is. Je wilt medewerkers prikkelen om de regie te nemen in hun ontwikkeling, nieuw talent aantrekken en het allerbeste uit je organisatie halen.

Plan een online afspraak in de agenda

Ontdek alle journeys

We ontwikkelden zeven journeys voor verschillende thema’s: van verbinding tot aan welzijn, effectiviteit, leiderschap, inclusie, zingeving en verbeelding.

Neem vrijblijvend contact op

Wil je advies over hoe jouw team of organisatie emotioneel intelligenter kan worden?
Neem dan contact op met onze Programma-adviseur.

T: 020 2200080

Zinzi Brugman

Programma-adviseur [email protected] T: 020 2200080

Bekijk