Lunch talk: Start with the I

  • Online
  • Werk
Kun je het verschil voelen tussen frustratie en teleurstelling? Geluk en opwinding? Hoewel de meesten van ons denken dat we onszelf goed kennen, blijkt dit een moeilijke opgave. In deze talk leer je je emoties beter begrijpen, en er zo ook beter mee omgaan.

Online Evenement

Prijs

€25

Ken jezelf

Alle betekenisvolle verandering begint met het kennen van jezelf. De manier waarop je prettig werkt. Je sterke en zwakke punten. Waar je echt van geniet en waar je bang voor bent. Emotioneel intelligent worden begint met het herkennen en begrijpen van je eigen emoties.

Natuurlijk gaan er nog steeds dingen mis als je deze kennis op zak hebt, maar dan ben je beter in staat je rol in fouten en misstappen toe te geven. Je gaat ook minder snel anderen de schuld te geven van je problemen. En als je feedback krijgt, is de kans groter dat je er goed mee omgaat en ervan leert. In deze talk krijg je het basisgereedschap aangereikt om je emoties te begrijpen, zodat het makkelijker wordt om met ze om te gaan.

Tijdens deze talk gaan we in op:

  • Waarom zelfkennis en begrip van je emoties belangrijk is
  • Wat je ervan weerhoudt om zelfbewust te zijn en welke innerlijke stemmen je gedrag bepalen
  • Wat je kan leren van de stoïcijnse filosofen, van Aristoteles en van hedendaagse denkers

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in hoe emoties onze werkdagen beïnvloeden? Op zoek naar hulpmiddelen wanneer een collega in tranen uitbarst tijdens een één-op-één gesprek? Ben je het zat om door je collega’s vaak als ‘gevoelig’ bestempeld te worden? Onze live lunchtalks zijn voor elke professional die op een speelse manier over het ongemakkelijke wil praten en meer wil leren over een van de meest gewilde vaardigheden in de werkomgeving: emotionele intelligentie.

Hoe doe je mee?

Omdat een werkdag vaak onvoorspelbaar is, kun je deelnemen op de manier die voor jou op dat moment goed voelt. Je kunt de lezing op je werk bekijken tijdens je lunchpauze. Of je kunt een wandeling maken en naar de lezing luisteren terwijl je een frisse neus haalt!
Ook kan je kijken of luisteren op een later moment. De dag na elk gesprek ontvang je de opname van het gesprek. De opname is vier weken lang te bekijken.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Datum: 2 maart 2023
Dag: Donderdag
Tijd: 12:30 – 13:30
Opname: De dag na de talk ontvang je een link waarmee je de talk vier weken kan terugkijken
Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar

Tickets

Ticket voor live talk en opname: € 25,-
Boek ‘Emotional Education’: € 18,95

Wil je je verder verdiepen in het onderwerp emotionele intelligentie? Bestel dan bij aankoop van je ticket het boek An Emotional Education van The School of Life! Klik hieronder om meer te lezen over het boek.

Bestel het boek An Emotional Education

Dit boek brengt tien jaar onderzoek over emotionele intelligentie samen, met praktische onderwerpen als: – hoe begrijp je jezelf – hoe ga je om met de dilemma’s van relaties – hoe word je effectiever op je werk – hoe leer je te falen – hoe word je rustiger en veerkrachtiger.

Lees de onderstaande informatie over de verzending:

  • Afhankelijk van wanneer je je bestelling plaatst word je boek verstuurd op 27 januari of 24 februari
  • Je kan je boek maximaal vijf dagen na verzending verwachten op je aangegeven adres
  • We verzenden alleen binnen Nederland
Verder lezen Minder informatie

Live Lunchtalks

Deze talk is onderdeel van de serie Emotional Education

In een serie van vier live lunchtalks duiken we in het onderwerp emotionele intelligentie. Het is al lang duidelijk dat EQ geen vage ‘soft skill’ is, maar een zeer gewilde en belangrijke kwaliteit op de werkvloer. Deskundigen geven inzicht in hoe EQ de katalysator kan zijn voor goede gesprekken, een veilige werksfeer waarin fouten mogen worden gemaakt en innerlijke rust.

Ik wil meer weten over de serie

De docent

Deze lunchtalk wordt gegeven dor Frits Philips.

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Doe je mee met je organisatie?

Deze talk maakt deel uit van een serie van vier programma’s over emotionele intelligentie. Wil je de éen van de talks of de hele serie aan meerdere mensen binnen je bedrijf aanbieden? Wij bieden een speciale kortingsprijs voor organisaties.

Over The School of Life

We brengen jaren op school door met het leren van feiten en cijfers, maar één ding wordt ons nooit geleerd: hoe we een goed leven leiden. The School of Life heeft een eenvoudig doel: mensen uitrusten met het gereedschap dat nodig is om te overleven en te floreren in de moderne wereld. Het belangrijkste gereedschap hiervoor is emotionele intelligentie.