Lunch talk: Good Conversations

  • Online
  • Werk
Voor veel mensen is de grootste uitdaging op het werk het bespreken van gevoelige zaken; die dingen waarvan iedereen stiekem hoopt dat ze vanzelf verdwijnen. Gelukkig kunnen we getraind worden in deze vaardigheid om het (werk)leven wat makkelijker te maken!

Online Evenement

Prijs

€25

We moeten praten

Gestrest, angstig, boos: emoties kunnen ervoor zorgen dat je het verkeerde zegt of helemaal dichtklapt tijdens een lastig gesprek met een collega. Tijdens deze talk leren we over verschillende gesprekstechnieken die kunnen helpen om de communicatie op de werkvloer te verbeteren.

We hebben het bijvoorbeeld over geweldloze communicatie; een techniek waarmee je een moeilijker gesprek op een constructieve manier kunt voeren en beter feedback kunt geven. We belichten ook een techniek die je helpt bewust te worden van de rol die je speelt in bepaalde communicatie. Door te experimenteren met het aannemen van verschillende rollen, ervaar je dat de gesprekken heel anders kunnen verlopen. Deze talk geeft je concrete handvatten en tools om mee te nemen in je werk, maar ook in je privéleven.

We gaan in op:

  • Hoe we naar anderen kijken en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we minder snel oordelen
  • De verschillende rollen die we aannemen in gesprekken en hoe we met die rollen kunnen spelen
  • De kracht van selectieve kwetsbaarheid om betekenisvolle verbindingen te creëren

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in hoe emoties onze werkdagen beïnvloeden? Op zoek naar hulpmiddelen wanneer een collega in tranen uitbarst tijdens een één-op-één gesprek? Ben je het zat om door je collega’s vaak als ‘gevoelig’ bestempeld te worden? Onze live lunchtalks zijn voor elke professional die op een speelse manier over het ongemakkelijke wil praten en meer wil leren over een van de meest gewilde vaardigheden in de werkomgeving: emotionele intelligentie.

Hoe doe je mee?

Omdat een werkdag vaak onvoorspelbaar is, kun je deelnemen op de manier die voor jou op dat moment goed voelt. Je kunt de lezing op je werk bekijken tijdens je lunchpauze. Of je kunt een wandeling maken en naar de lezing luisteren terwijl je een frisse neus haalt!
Ook kan je kijken of luisteren op een later moment. De dag na elk gesprek ontvang je de opname van het gesprek. De opname is vier weken lang te bekijken.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Datum: 4 mei 2023
Dag: Donderdag
Tijd: 12:30 – 13:30
Opname: De dag na de talk ontvang je een link waarmee je de talk vier weken kan terugkijken
Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar

Tickets

Ticket voor live talk en opname: € 25,-
Boek ‘Emotional Education’: € 18,95,-

Wil je je verder verdiepen in het onderwerp emotionele intelligentie? Bestel dan bij aankoop van je ticket het boek An Emotional Education van The School of Life! Klik hieronder om meer te lezen over het boek.

Bestel het boek An Emotional Education

Dit boek brengt tien jaar onderzoek over emotionele intelligentie samen, met praktische onderwerpen als: – hoe begrijp je jezelf – hoe ga je om met de dilemma’s van relaties – hoe word je effectiever op je werk – hoe leer je te falen – hoe word je rustiger en veerkrachtiger.

Lees de onderstaande informatie over de verzending:

  • Afhankelijk van wanneer je je bestelling plaatst word je boek verstuurd op 24 maart of 28 april
  • Je kan je boek maximaal vijf dagen na verzending verwachten op je aangegeven adres
  • We verzenden alleen binnen Nederland
Verder lezen Minder informatie

Live Lunchtalks

Deze talk is onderdeel van de serie Emotional Education

In een serie van vier live lunchtalks duiken we in het onderwerp emotionele intelligentie. Het is al lang duidelijk dat EQ geen vage ‘soft skill’ is, maar een zeer gewilde en belangrijke kwaliteit op de werkvloer. Deskundigen geven inzicht in hoe EQ de katalysator kan zijn voor goede gesprekken, een veilige werksfeer waarin fouten mogen worden gemaakt en innerlijke rust.

Ik wil meer weten over de serie

De docent

Deze lunchtalk wordt gefaciliteerd door filosoof Lammert Kamphuis.

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te

Bekijk

Doe je mee met je organisatie?

Deze talk maakt deel uit van een serie van vier programma’s over emotionele intelligentie. Wil je de éen van de talks of de hele serie aan meerdere mensen binnen je bedrijf aanbieden? Wij bieden een speciale kortingsprijs voor organisaties.

Over The School of Life

We brengen jaren op school door met het leren van feiten en cijfers, maar één ding wordt ons nooit geleerd: hoe we een goed leven leiden. The School of Life heeft een eenvoudig doel: mensen uitrusten met het gereedschap dat nodig is om te overleven en te floreren in de moderne wereld. Het belangrijkste gereedschap hiervoor is emotionele intelligentie.