Bas Bloem over Parkinson

  • Special event
  • Welzijn
Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte. Leven met deze vooralsnog ongeneeslijke ziekte brengt vragen met zich mee. Bas Bloem is 's werelds grootste expert op het gebied van Parkinson. Hij geeft op 10 januari bij ons een college over deze ziekte en gaat hij in gesprek met Damiaan Denys.

Online Evenement

Prijs

€ 35,-

Leer van een expert

Parkinson is een ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen en diverse uitwerkingen heeft op de mensen die deze heftige diagnose gesteld krijgen. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan aan de vloer en geen initiatief meer tonen. Wat is deze ziekte precies? Hoe komt het dat het steeds vaker voorkomt? En hoe ga je ermee om?

Op 10 januari spreken we Bas Bloem. Deze hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen staat wereldwijd bekend als de grootste expert op het gebied van Parkinson. Hij geeft een college over de behandelmethodes, genezingsperspectieven, kenmerken en gedragsuitwerkingen van de stoornis, en deelt de meest recente wetenschappelijke inzichten. Na het college spreekt hij met psychiater Damiaan Denys verder over de ziekte en beantwoordt hij de vragen van de deelnemers. Creatief directeur van The School of Life, Laurens Knoop is gastheer van deze interactieve avond en leidt het gesprek.

De uitzending is voor iedereen die meer wil leren over de ziekte, of dat nu is omdat je zelf de diagnose hebt, omdat je iemand in je omgeving hebt met Parkinson of uit algemene interesse.

Dit college en interview maakt deel uit van de reeks Experts over Psychische Stoornissen, maar is ook los te volgen. 

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Format: Live college en interview via Zoom.
  • Dag: Maandag 26 februari
  • Tijd: 19:30 uur tot 21.00 uur
  • Terugkijken: De dag na het college ontvang je een terugkijklink, die geldig is tot eind maart.
  • Ticketprijs: € 35,- (incl. btw)

Bas Bloem over Parkinson

Bas Bloem is een internationaal bekende autoriteit op het gebied van Parkinson. Hij is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan het Radboudumc, De ongeneeslijke hersenaandoening staat dankzij Bloems inspanningen al decennia op de wetenschappelijke en maatschappelijke agenda. Hij zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om de ziekte van Parkinson te vertragen en te voorkomen, en de kwaliteit van leven van patiënten en naasten zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te houden.

deelnemers over de eerdere sprekers

“Een must have voor iedereen die met mensen werkt. Goede sprekers en waardevolle inzichten.”
– Annemieke Koldenhof

“Je leert vooroordelen over stoornissen te ontkrachten en ontwikkelingen te begrijpen.”
– Fleur van Dijl

“Heel interessant, zowel voor de professioneel als de leek.”
– Jessika Langbroek

De interviewers

Psychiater Damiaan Denys is aanwezig om de juiste vragen te stellen en om toegankelijk en op hoog niveau over de onderwerpen te praten. De avond wordt geleid door Laurens Knoop, oprichter van The School of Life.

Damiaan Denys

Damiaan Denys is psychiater en filosoof. Hij is hoofd psychiatrie van het Amsterdam UMC en hoogleraar psychiatrie aan

Bekijk

Laurens Knoop

Laurens Knoop is oprichter en creatief directeur van The School of Life Amsterdam. Hij organiseert en modereert programma’s

Bekijk