Keynotes van The School of Life

Onze Keynotes bieden een intelligent en speels perspectief op de grootste en lastigste dilemma’s waar organisaties en werknemers nu voor staan, nl. dealen met emoties op de werkvloer, een gebrek aan zelfkennis en ineffectieve samenwerkingen. Onze keynotes, gebracht door de faculteit en experts van The School of Life, geven een korte, maar grondige introductie van onze beste ideeën waar je mee aan de slag kunt, toegankelijk voor een groter publiek.

1. Emotionele Intelligentie op de werkvloer

Tegenwoordig is succes afhankelijk van ons vermogen om emotioneel intelligent te reageren; om met meer geduld, inzicht en creativiteit problemen aan te pakken die we onherroepelijk bij onszelf én anderen tegenkomen. In deze keynote bekijken we de bedoeling en de voordelen van emotionele intelligentie, en krijgen we manieren aangereikt om de broodnodige kernvaardigheden te ontwikkelen om die betrokken en ondernemende professional te worden. Ook nemen we de psychologische dynamiek van de werkvloer onder de loep– onbegrensde emoties en neuroses die ons gedrag beïnvloeden - en bekijken we hoe we emotionele vaardigheden kunnen inzetten om met meer geduld en voldoening ons werk beter te doen.

2. Samenwerken

De mythe van het eenzame genie is behoorlijk hardnekkig, maar er is zelden een grote doorbraak of prestatie geleverd zonder samenwerking; een organisatie of bedrijf gaat gewoon ten onder als werknemers niet effectief kunnen samenwerken. Deze keynote neemt ons mee door de geschiedenis van wat samenwerken nu echt is (en wat het niet is), hoe we sterktes kunnen combineren en zwaktes uitschakelen, en hoe we door heldere, eerlijke en tactvolle communicatie hindernissen kunnen nemen en samen een doel bereiken.