Van gedachten tot gedichten door Twitterdichter Stijn De Paepe

Iemand gaat trouwen, krijgt een kind, is jarig, vindt werk, studeert af, gaat weg, komt terug. En je wil hem of haar geruststellen, troosten, gelukwensen. Hoe fijn is het als je je gedachten, angsten, wensen, twijfels en dilemma's dan helder kunt verwoorden? Als je er de juiste woorden voor vindt, in, waarom niet, een mooi gedicht?

Modern rederijker Stijn De Paepe, schrijver van het heerlijke boek Vers Gezocht geeft een bijzondere workshop gedichten schrijven, zodat jij de volgende dag op Unesco's World Poetry Day schittert met een onvergetelijk vers dat een ander aan het denken zet. Een gedicht dat je plechtig kunt voordragen, stilletjes neer kunt leggen, nonchalant kunt meegeven of zichtbaar kunt ophangen. Een vers dat loopt, dat klinkt. 

Kom en leer van de beste, en word dichter op één dag.

NB: Deze workshop valt onder de klas Hoe Cultuur Je Leven Kan Veranderen

Over Hoe Cultuur Je Leven Kan Veranderen

Al van jongsaf aan leren we dat cultuur heel belangrijk is, maar waarom precies, dat weten we niet zo goed. We stappen vaak genoeg een museum binnen, zonder een idee te hebben waar we nu precies naar moeten kijken. We lezen wat in of over een literair werk of luisteren naar een cantate, maar het lijkt niet helemaal voor ons bestemd. 

Bij The School of Life zijn we van mening dat kunst, muziek, literatuur en poëzie heel goed kunnen helpen bij de meest intieme, maar ook herkenbare dilemma’s van ieders leven, als: Waarom ben ik niet tevreden met mijn werk? Waarom lijken andere mensen een spannender leven te leiden? Waarom word ik zo depressief van het nieuws? Hoe kan ik betere gesprekken voeren? Hoe kan ik troost bieden en vinden? En bereiken wat ik voor ogen heb?

Wij introduceren niet alleen de klas Hoe Cultuur Je Leven Kan Veranderen, maar bieden ook een reeks workshops waarin je aan de slag gaat met de allerbeste meesters in hun discipline. Scherp je blik, pen en potlood of schraap je keel. En ervaar dat kunst in alle mogelijke vormen een krachtige oplossing is met therapeutisch potentieel voor tal van levensvragen. 

GOED OM TE WETEN

Voor deze praktische klas is geen voorkennis vereist. We willen net af van het idee dat cultuur alleen voorbehouden zou zijn aan genieën of bijzondere talenten. Cultuur als een middel om te reageren op de wereld rondom is een goed idee voor iedereen.

DE DOCENT

Stijn De Paepe is sinds september 2016 huisdichter – aka ‘moderne Rederijker’ – van De Morgen, Twitterdichter sinds juli 2012 en gelegenheidsdichter sinds hij leerde schrijven. Hij is sinds 2001 als docent Nederlands verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent.

PROGRAMMA

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Aanvang
21.30 Einde

Koop je tickets voor
Van gedachten tot gedichten door Twitterdichter Stijn De Paepe

€55 + Cadeau

wat:
Workshop

CADEAU: 
Boek: Vers Gezocht
uitgeverij Lannoo
twv €19,99