De kunst van het mislukken - Dag Van De Filosofie

Tegenwoordig mag je grotendeels zelf bepalen wat je doet met je leven. Zolang je maar succesvol bent… We hangen aan de lippen van een ieder die praat over het overwinnen van grote obstakels, het eindeloze proberen en het uiteindelijke slagen. We vellen al snel een meedogenloos oordeel over diegenen die het niet redden, en trakteren ze op één duidelijke titel, ‘losers’. Nochtans, de grootste waarschijnlijkheid in het leven is dat we allemaal zullen falen, op de een of andere manier. Opmerkelijk dat onze maatschappij zowat alles weet over wat er nodig is om succesvol te zijn, maar roekeloos weinig aandacht schenkt aan iets wat veel noodzakelijker en vooral ook veel waarschijnlijker is: hoe kunnen we waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor falen ?

In deze klas duiken we in filosofie, psychologie, kunst en religie en verschaffen we je de broodnodige kennis en vaardigheden, zodat jij kunt falen op jouw geheel eigen manier; op zich al een groot succes. We verlaten de klas met een volwassen begrip van wat ons nu eenmaal te wachten staat, en met de troostende gedachte dat imperfectie nu eenmaal ieders deel zal zijn. Het is goed om te realiseren dat ‘beter falen’ een kunst op zich is, en dat dit misschien wel één van de belangrijkste lessen is die we ons eigen kunnen maken.

NEXT DATE: Succesvol Falen (Antwerpen)

De Docent

Cynthia Ghysels is life planner en business coach. Ze gelooft dat je door aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling een verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling gaat helemaal terug tot haar jeugdjaren, waarin ze op haar 17e Belgisch kampioen kogelstoten werd. Na haar studie rechten bouwde ze een mooie carrière uit, waarin ze leerde dat inzicht in jezelf leidt naar sterk leiderschap. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf en ontwikkelde ze een methode om te ontdekken hoe je jouw eigen leven zinvol kan invullen en hoe je hierbij de juiste keuzes maakt, praktisch en concreet toepasbaar voor ondernemers, topsporters, bedrijven en hun leiders, op zoek naar persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit.

Over Dag Van De Filosofie

Dag van de Filosofie is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt tijdens de Maand van de Filosofie in april. In een gevarieerd programma van lezingen, stand-up filosofie, debat, interview, film, workshops en socratisch gesprek worden fundamentele vragen onder de aandacht gebracht van een breed publiek met het doel om reflectie en meningsvorming te bevorderen.

Koop je tickets voor
De kunst van het mislukken - Dag Van De Filosofie

wat:
Special Event