Storytelling door Tim Verheyden

Verhalen hebben de uitzonderlijke kracht om mensen in het hart te raken. Wie goed verhalen kan vertellen, kan inspireren. Wie goed zijn eigen verhaal kan vertellen, kan orde scheppen in wat chaotisch en willekeurig lijkt en met meer overtuigingskracht de eigen paden bewandelen. Door verhalen te construeren geven we zin aan wat ons overkomt. Een dramatische gebeurtenis kan je lam slagen, maar ook een plotwending zijn in je persoonlijke verhaal. Een bijzonder moment kan zo ook bijdragen aan een nieuw hoofdstuk. Hoe we leven, naar welke film we kijken en welke muziek we luisteren, wat we eten, met wie we afspreken, hoe we de dingen bekijken: alles wat we doen is een verhaal.

Over het belang van goede verhalen vertellen weet presentator, reportagemaker en storytellingcoach Tim Verheyden alles. Speciaal voor The School of Life Antwerpen ontwikkelde hij een klas over de kunst van storytelling, waarin je leert losse stukken en brokken om te vormen tot een samenhangend geheel. De klas vertrekt vanuit de bouwstenen van een goed journalistiek verhaal. En toont zowel de elementen die we kunnen gebruiken in ons dagelijkse professionele leven, als in relatie met onszelf en anderen. We bekijken verhaaltechnieken die het mogelijk maken om dichter bij onszelf te komen, om inzicht te krijgen in onze eigen identiteit en waar mogelijk of nodig verandering te brengen.

Of het een pijnlijk verhaal is over verlies, een spannende thriller of een komische opeenstapeling van fouten: je leert om je verhaal vorm te geven op een manier die je versterkt en vooruit helpt. 

De Docent

Tim Verheyden is al 20 jaar journalist. Hij is reportagemaker voor VRT-nieuws en presenteerde eerder ook programma's als Telefacts, Koppen en Panorama. Tim maakt al jaren grote en kleine journalistieke verhalen. Dichtbij, of ver weg in de wereld. In een betrokken reportagestijl die ieders verhaal naar boven brengt en toegankelijk maakt. Hij schreef samen met Andries Fluit en Tom Rumes een boek over storytelling: How To Story. Hij geeft workshops over storytelling voor professionelen in binnen- en buitenland.

Op uitnodiging van The School of Life Antwerpen reed hij vorig jaar Alain de Botton van Amsterdam naar Antwerpen, en maakte daar voor Canvas een serie van. Voor wie deze toen niet gezien heeft, een absolute aanrader!

www.canvas.be/tag/alain-de-botton

Programma

14.00 Welkom
14.30 Aanvang
17.00 Einde

Locatie

The School of Life
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Storytelling door Tim Verheyden

€55

wat:
Special Event
wanneer en waar:
  • Sat 26 Oct 2019 14.00 - 17.00