Hoe Werkt Vriendschap? door Alicja Gescinska | LAATSTE PLAATSEN

Zonder vrienden is het leven simpelweg ondraaglijk” - Aristoteles

De mens is een sociaal dier. Zonder de ander kunnen we onszelf niet zijn. Dit blijkt misschien wel het meest in de rol die liefde en vriendschap in onze levens spelen. Maar wat is vriendschap precies en waarom worden mensen vrienden met elkaar? Bestaat vriendschap bij gratie van gelijkgestemdheid? Of zijn verschil en complementariteit de drijvende kracht van vriendschap? Over deze vragen hebben een heel aantal grote denkers het hoofd gebroken. En zij zullen ook in deze klas centraal staan.

In ons corona-tijdperk worden we herinnerd aan de onschatbare waarde van vriendschap. Nu we van fysieke nabijheid verstoken blijven, zijn we vooral aangewezen op onze smartphones en computers om onze vriendschappen te onderhouden. Velen ervaren daarbij een diep gemis en leegte. Zonder vrienden, zo wist Aristoteles al in zijn Ethica, is het leven simpelweg ondraaglijk.

De Docent

Alicja Gescinska is filosofe en schrijfster. In 2012 promoveerde ze aan de Universiteit Gent als doctor in de Wijsbegeerte. Daarna was ze als onderzoekster verbonden aan Princeton University en Amherst College. Gescinska's boek De verovering van de vrijheid (2011) oogstte alom lof. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde, waar ze de Debuutprijs 2017 mee won. In 2016 en 2017 presenteerde ze het televisieprogramma Wanderlust op Canvas, waarin ze filosofische gesprekken voerde met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. In 2018 verscheen haar essay Thuis in muziek, waarin ze zich buigt over het belang van muziek in onze persoonlijke en morele ontwikkeling. 

Programma

10.30 Start 
12.30 Einde

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Hoe Werkt Vriendschap? door Alicja Gescinska | LAATSTE PLAATSEN

€29,50 Friends | €39,50 Standaard (plus fees)

wat:
Special event

Let op: tickets kunnen niet terugbetaal of omgezet worden.