Grote Denkers door Alicja Gescinska

De reeks Grote Denkers geeft je een prachtige introductie in de filosofische levenskunst aan de hand van de drie thema’s vrijheid, muziek en 'vriendschap', gekoppeld aan ons boek The Great Thinkers. Onder begeleiding van Alicja Gescinska maak je kennis met grote denkers en hun ideeën, en ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven, en komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de levenskunst zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken u zelve!'

Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en kijk op de wereld en ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na deze reeks mag je denkers als Camus, Hobbes, Goethe en Buddha tot je nieuwe vrienden rekenen.

Voor deze reeks heb je geen vooropleiding nodig, wel gezonde nieuwsgierigheid. Naast kennis en inzicht, staan ook interactie en verbinding centraal. Het programma:

Data volgende reeks

  • Grote Denkers over vrijheid:     zondag 10 maart 14.00 - 17.00
  • Grote Denkers over muziek:      zondag 28 april 14.00 - 17.00
  • Grote Denkers over vriendschap:   zondag 26 mei 14.00 - 17.00

COMBITICKET Grote Denkers: €150

+ 10% korting op het boek Great Thinkers/Grote Denkers, uitgegeven door The School of Life

DE DOCENT

Alicja Gescinska (Warschau, 1981) is filosofe en schrijfster. In 2012 promoveerde ze aan de Universiteit Gent als doctor in de Wijsbegeerte. Daarna was ze als onderzoekster verbonden aan Princeton University en Amherst College. Gescinska's boek De verovering van de vrijheid (2011) oogstte alom lof. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde, waar ze de Debuutprijs 2017 mee won. In 2016 en 2017 presenteerde ze het televisieprogramma Wanderlust op Canvas, waarin ze filosofische gesprekken voerde met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. In 2018 verscheen haar essay Thuis in muziek, waarin ze zich buigt over het belang van muziek in onze persoonlijke en morele ontwikkeling. 

HET BOEK ‘GROTE DENKERS’

Het door The School of Life uitgegeven boek Great Thinkers (bij ons ook in een Nl-talige versie verkrijgbaar) is een rijke collectie van belangrijke ideeën uit de Oosterse en Westerse cultuur – gedestilleerd uit werken van filosofen, politicologen, sociologen, kunstenaars en schrijvers.

Er is hard gewerkt om alle grote denkers in dit boek zo relevant en helder mogelijk weer te geven, zodat wij de ideeën kunnen omarmen die nog altijd relevant en onmisbaar zijn in de hedendaagse leefwereld. Dit boek bevat de canon van The School of Life en is niet meer of minder dan een eregalerij van individuen uit de afgelopen decennia die ons intellectuele project ondersteunen..

  • Great Thinkers, €25,00, 500 blz, hardcover, uitgegeven door The School of Life.
  • Grote Denkers, €29,99, 500 blz, hardcover, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

PROGRAMMA

14.00 Welkom
14.30 Aanvang
17.00 Einde

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
Grote Denkers door Alicja Gescinska

€55

wat:
Reeks