Filosoof Daan Roovers over liefde voor de wereld

Een grondige introductie in de filosofie van Hannah Arendt over denken en handelen

Niet eerder in de geschiedenis waren we zo vrij, niet eerder hebben we ons zo machteloos gevoeld. Deze paradox van de 21e eeuw vraagt om een filosofische doordenking. Zijn wij mensen wel geschikt om in grote groepen samen te leven? Kunnen wij onze vrijheid aan? 

Over de docent

Dit is één van de vier klassen die je een grondige introductie in de filosofie geven, onder begeleiding van Nederlands leukste publieksfilosoof Daan Roovers. Daan is tevens programma-maker en voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine.

Over onze reeks ‘Grote Denkers’

De reeks Grote Denkers geeft je een prachtige introductie in de filosofische levenskunst, gekoppeld aan ons boek The Great Thinkers. Je maakt kennis met grote denkers en hun ideeën, en gaat op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven, en komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de levenskunst zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken u zelve!'

Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en kijk op de wereld en ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Voor deze klas heb je geen vooropleiding nodig, wel een portie gezonde nieuwsgierigheid. Naast kennis en inzicht, staan ook interactie en verbinding centraal.

Programma

14.00 Aanvang
16.30 Einde

Ook op het programma

  • za 18 mei 10.00 - 12.30 Ik denk, dus ik ben… mijn brein - van Descartes tot Dick Swaab         
  • za 18 mei 14.00 - 16.30 Geen talent voor heldenmoed - Camus: tussen idealen en bescheidenheid
  • zo 19 mei 10.00 - 12.30 Alleen sterke benen kunnen de vrijheid dragen - Rousseau, Kant en het begrip Bildung, toen en nu        

Over het boek:

Grote Denkers

Het door The School of Life uitgegeven boek Great Thinkers (bij ons ook in een Nl-talige versie verkrijgbaar) is een rijke collectie van belangrijke ideeën uit de Oosterse en Westerse cultuur – gedestilleerd uit werken van filosofen, politicologen, sociologen, kunstenaars en schrijvers.

Er is hard gewerkt om alle grote denkers in dit boek zo relevant en helder mogelijk weer te geven, zodat wij de ideeën kunnen omarmen die nog altijd relevant en onmisbaar zijn in de hedendaagse leefwereld. Dit boek bevat de canon van The School of Life en is niet meer of minder dan een eregalerij van individuen uit de afgelopen decennia die ons intellectuele project ondersteunen..

  • Great Thinkers, €25,00, 500 blz, hardcover, uitgegeven door The School of Life.
  • Grote Denkers, €29,99, 500 blz, hardcover, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

Tickets

  • 55,00€, incl. 10% korting op het boek Grote Denkers
  • 95,00€ per dag, incl. lunchbox en 10% korting op het boek Grote Denkers
  • 175,00€ voor twee dagen, incl. lunchbox en 10% korting op het boek Grote Denkers

Koop je tickets voor
Filosoof Daan Roovers over liefde voor de wereld

€55

wat:
Special Event