Film - Deep Look

Van deze film wordt je als vanzelf helemaal kalm. Zet je deze avond in ons klaslokaal en laat je meevoeren door de prachtige beelden en de zalige soundtrack.

De film Deep Look bestaat uit een reeks slowmotion portretten van zeer diverse personen uit de hele wereld. Door de slowmotion kijk je dieper, en beleef je verschillende emoties. Door dit effect krijg je een ander tijdbesef en is er ruimte voor je eigen verhaal, je eigen associaties en filosofische gedachten.

Filmmaker en kunstenaar Veysi Yildirim werkte maar liefst tien jaar aan zijn prent, met als resultaat een film (80min) waarin hij antwoord wil bieden op de hectiek van ons dagelijkse leven. De slowmotions zijn niet zomaar ingegeven door schoonheid, maar simpelweg vanwege het feit dat hij de filmmaker doof is. Gevormd door zijn diepere blik op mensen, is dit een unieke uitnodiging om te onthaasten.

Over de filmmaker

Veysi Yildirim (Turkije, 1975) studeerde in 1999 af op De Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost. Hij heeft bijna tien jaar gewerkt aan de film DEEP LOOK. Veysi werd geboren met gehoorverlies waardoor hij de eerste vier jaar van zijn leven niet sprak. Het ontbreken van taalgevoel compenseerde hij met wat hij zelf noemt: ‘een scherper zicht’. Film is voor hem een medium om mensen te bereiken en hen rust te laten ervaren, wat de rode draad vormt in al zijn werk. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam.

Programma

20.30 Start film
21.50 Einde film 

Locatie

The School of Life
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
Film - Deep Look

€12,50

wat:
Special Event

Deep Look

One Minute Rest
In gebarentaal
Universele Selfies