Filosoferen met Daan Roovers

za 18 en zo 19 mei

Niet eerder in de geschiedenis waren we zo vrij, niet eerder hebben we ons zo machteloos gevoeld. Deze paradox van de 21e eeuw vraagt om een filosofische doordenking. Zijn wij mensen wel geschikt om in grote groepen samen te leven? Kunnen wij onze vrijheid aan? In vier colleges, met als thema ‘Ik stuntel, dus ik ben’ (ook het jaarthema van De Dag Van De Filosofie) verspreid over twee dagen, bespreken we een aantal grote denkers over denken, doen, willen en hopen.

De docent

Deze twee-daagse geeft je een grondige introductie in de filosofie, onder begeleiding van programma-maker, voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine en publieksfilosoof, Dichetr Des Vaderlands: Daan Roovers.

De reeks ‘Grote Denkers'

Deze twee-daagse is onderdeel van onze reeks Grote Denkers en geeft je een prachtige introductie in de filosofische levenskunst, gekoppeld aan ons boek The Great Thinkers. Je maakt kennis met grote denkers en hun ideeën, en gaat op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven, en komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de levenskunst zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken u zelve!'

Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en kijk op de wereld en ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Voor deze reeks heb je geen vooropleiding nodig, wel gezonde nieuwsgierigheid. Naast kennis en inzicht, staan ook interactie en verbinding centraal.

Na dit weekend mag je grootheden als Descartes, Kant, Rousseau, Camus, en Arendt tot je nieuwe vrienden rekenen.

Programma 

Zaterdag 18 mei
Zondag 19 mei

Het door The School of Life uitgegeven boek Great Thinkers (bij ons ook in een Nl-talige versie verkrijgbaar) is een rijke collectie van belangrijke ideeën uit de Oosterse en Westerse cultuur – gedestilleerd uit werken van filosofen, politicologen, sociologen, kunstenaars en schrijvers.

Er is hard gewerkt om alle grote denkers in dit boek zo relevant en helder mogelijk weer te geven, zodat wij de ideeën kunnen omarmen die nog altijd relevant en onmisbaar zijn in de hedendaagse leefwereld. Dit boek bevat de canon van The School of Life en is niet meer of minder dan een eregalerij van individuen uit de afgelopen decennia die ons intellectuele project ondersteunen..

  • Great Thinkers, €25,00, 500 blz, hardcover, uitgegeven door The School of Life.
  • Grote Denkers, €29,99, 500 blz, hardcover, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

Ticketprijzen

  • ochtend of middag, per klas                                 55,00€
  • za of zo (ochtend + middag)                                 110,00€, incl. lunchbox
  • tweedaagse (za + zo)                                              195,00€, incl. lunchbox en 10% korting op Grote Denkers in de shop

Koop je tickets voor
Filosoferen met Daan Roovers

€55 / 1 dag €110 / 2-daagse €195

wat:
Special Event