Een duizelingwekkend erotisch experiment met filosoof Ype de Boer

We leven met de vrolijke misvatting dat seks tegenwoordig makkelijk, is, omdat we ‘bevrijd’ zijn van de frustraties en taboes van vroeger. Open relaties, polygamie, vrouwelijke seksualiteit, homoseksualiteit en zelfs de liefde en begeerte voor robots en avatars zijn bespreekbaar. Maar ondanks een uiterlijke schijn van openheid en een explosie aan nieuwe mogelijkheden vanuit de erotische industrie, blijft seks een buitengewoon ingewikkelde kwestie, moeilijk te bespreken en omgeven door schaamte en onuitgesproken verlangens. De manier waarop wij ons lichaam en onze lust ervaren lijkt behoorlijk eendimensionaal.
Een goed gesprek met filosoof Ype de Boer zou zomaar kunnen helpen, want het probleem is niet dat we te veel over seks denken, maar dat we dit niet goed genoeg doen. Zet tijdelijk je meningen en ideeën over seks opzij en richt samen met Ype je pijlen op erotiek, vrijheid, lust en lichamelijkheid.

Ype bevrijd je niet van frustraties, egoïsme of andersoortige al te menselijke problemen. Hij gaat het ook niet hebben over ‘consent’, seksisme, seksuele onderdrukking, genderproblemen en andersoortige in -en uitsluitingsvraagstukken. Serieuze kwesties, daar niet van, maar een seksuele orde scheppen laten we graag aan de juristen, politici, activisten en moraalfilosofen, de seksuologen en goeroes. In plaats daarvan richt hij onze pijlen in deze klas op erotiek, vrijheid, lust en lichamelijkheid en krijgen we de hulp van kunst en literatuur om ons op een andere manier niet te laten vrezen voor je eigen seksualiteit. Om meer mogelijkheden in je gedachten te creëren die de beleving van erotiek, seks en je relatie verbetert. Ga met Ype mee ‘op vakantie’, op zoek naar erotische ervaringen buiten het moderne Europa: in het Midden-Oosten, India, Egypte en China, maar ook in de Middeleeuwen en het vroegere christendom. Niet omdat het elders of eerder beter zou zijn, maar omdat het elders anders is en was, en omdat we alleen via het inzicht in deze enorme verscheidenheid onze eigen ideeën over seks kunnen openen.

DE DOCENT

Ype de Boer is filosoof, schrijver en docent. Hij schrijft over het samenspel van leven en denken, en verkent de raakvlakken tussen filosofie, literatuur en kunst. In augustus verscheen zijn boek Het erotisch experiment. Eind 2017 debuteerde de Boer met Murakami en het gespleten leven.

NB: Tickets zijn incl. 15% korting op het boek ‘Het Erotisch Experiment’ (uitg. ten have t.w.v. 20,99€)

Programma

11.30 Aanvang
14.00 Einde

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen

Ons Café

Honger? Je kan nog iets kleins eten voor of na dit event in ons Café van 10.00 - 17.30.

Koop je tickets voor
Een duizelingwekkend erotisch experiment met filosoof Ype de Boer

€35

wat:
Special Event

Tickets zijn incl. 15% korting op het boek ‘Het Erotisch Experiment’ (uitg. ten have t.w.v. 20,99€)