One Day Intensive - Werk

Een van de meest bijzondere en toch algemeen aanvaarde gedachte is dat we onze job niet alleen doen omdat we er geld voor krijgen, maar ook vooral heel leuk moeten vinden. De ideale job zorgt niet alleen voor een salaris, maar moet ook een nobel doel hebben, goede collega’s opleveren en onze creativiteit stimuleren. We zien oprecht niets verkeerd aan het idee om een job te zoeken die we echt heel erg leuk vinden.

Deze Intensive staat erop dat we, willen we echt een kans maken op betekenisvol werk, ons geestelijk moeten inspannen en flink wat tijd moeten spenderen aan onderliggende ingewikkelde attitudes.

Tijdens deze workshop delen we de uitdaging om de ideale job te vinden op, in:

  • Wat vind ik leuk?

We bekijken waarom het zo makkelijk is om vaag en verward te zijn over wat we nu echt leuk vinden. We maken een aantal oefeningen om terug te grijpen op wat we vroeger als kind leuk vonden. We gebruiken het School of Life ‘Plezier Menu’ als suggestie om een lijst te kunnen maken van alles wat nu onze prioriteit zou moeten krijgen.

  •  Hoe komt het dat juist de liefde me tegenhoudt om te doen wat ik graag doe?

We kijken naar vaak voorkomende blokkades die ons tegenhoudt om te gaan doen wat ze eigenlijk zo graag willen. We houden rekening met het feit dat familie subtiele signalen geeft over wat ze een ‘goede’ job vinden voor ons, en dat we daardoor te hoog of juist te laag mikken – zonder dat we dit noodzakelijkerwijs in de gaten hebben. We kijken naar ons plichtsbesef, en waar dit goed maar ook minder goed voor is. We kijken ook naar de angst dat we niet genoeg tijd hebben voor iets, en of dit waar of niet waar is.

  • Ik weet wat ik wil, maar in de praktijk lukt dit niet.

Vaak geven we allerlei redenen op waarom iets niet lukt of waarom we iets niet najagen. We proberen dit te ontrafelen en vast te stellen of we dit moeten respecteren of niet. We denken na over het fenomeen van ‘fixatie’ op bepaalde beroepen, en het idee dat sommige dingen ‘nu eenmaal moeten zijn zoals ze zijn’.

  • Hoe realistisch zijn mijn verwachtingen?

We onderzoeken hoe onze verwachtingen over de ideale job tot stand zijn gekomen. We proberen door te dringen of dit reëel is en stellen alternatieve ideeën over een ideale job voor om onze ambities waar te kunnen maken. We eindigen met het oplijsten van de negatieve kanten van elk beroep, zelfs van de beroepen die we als ideaal opgeven.

Onze maatschappij heeft ons met een duivels dilemma opgezadeld: ons beloven dat de ideale job bestaat, maar ons tegelijkertijd onvoorbereid achterlaten zonder te weten wat we willen en waar we goed in zijn, en zonder ons de nodige vaardigheden aan te leren om dit te ontdekken. De bedoeling van deze dag is dit hedendaagse probleem, dat zachtjes aan ons knaagt en onze hoop doet vervliegen, te corrigeren. We verlaten het klaslokaal met een beter begrip van onze talenten en met de goesting om de mogelijkheden die zich aan ons openbaren te onderzoeken.

(NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen ‘Een Job Om Van Te Houden’, ‘De Kunst Van het Mislukken’ en ‘Boost Je Zelfvertrouwen’)

PROGRAMMA

09.40  Welkom met thee en koffie
10.00  Deel 1
13.00   Lunchpauze
14.00   Deel 2
17.00   Einde

DE DOCENTEN

Sophie Slabbinck is gepassioneerd door talent en groei. Ze voelt zich thuis op de grens tussen droom en realiteit, tussen kunst en ratio. Als juriste en MBA helpt zij ondernemers en creatievelingen hun visie realiseren. Zo werkte ze op de strategische groei van bedrijven zoals Prada, Pierre Marcoloni, Le Pain Quotidien en Dierendonck. In 2014 begon Sophie aan een opleiding Integratieve Psychotherapie. Sindsdien coacht ze ook kinderen en volwassenen.

Over onze One Day Intensives

Onze Intensives borduren voort op de ideeën uit onze klassen, om jou de sleutelvaardigheden te leren die nodig zijn om je door de uitdagingen op je werk en in je liefdesleven te laveren, om je te helpen om de nodige zelfkennis te verkrijgen en om je kalmte te kunnen bewaren als er grote obstakels op je pad komen.

Onze intensives duren een hele dag (van 10.00 - 17.00 u) en zijn een overweldigende ervaring. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier! 

Onze Intensives geven je de kans om aan de slag te gaan met de allerbeste docenten van The School of Life tijdens een zorgvuldig uitgewerkte en duidelijke gestructureerde workshop.

N.B.: Onze Intensives gaan door in The School of Life Antwerpen, en zijn inclusief drankjes, snacks en lunch.

Koop je tickets voor
One Day Intensive - Werk

€145,00

wat:
One-Day Intensive
wanneer en waar:
  • do 26 mrt 2020 09.40 - 17.00
  • di 26 mei 2020 09.40 - 17.00