Verbeter Je Emotionele Intelligentie

Elke vorm van intelligentie signaleert het vermogen om goed om te gaan met een specifieke set uitdagingen. Als we zeggen dat ‘iemand slim is’ maar er wel aan toevoegen ‘dat ze een enorme puinhoop van hun privéleven maken’, of dat ze ‘heel succesvol’ zijn, ‘maar vreselijk moeilijk om mee samen te werken’, wijzen we op een gebrek aan Emotionele Intelligentie.

Emotionele intelligentie is de kwaliteit die ons toelaat om met geduld, inzicht en zelfbeheersing de voornaamste problemen in onze relaties met anderen en onszelf te tackelen. Het openbaart zich in relaties als een gevoeligheid voor de stemming van de ander, bereidwilligheid om proberen te snappen wat er onder het oppervlak speelt, en om met de nodige fantasie het standpunt  van de ander te benaderen. Het toont zich ook in de relatie met onszelf, zeker als het gaat om boosheid, bezorgdheid en professionele verwarring. Emotionele intelligentie is wat ons onderscheid van degenen die verpletterd worden door falen en zij die de onvermijdelijke problemen van het dagelijkse bestaan met een melancholische, en eerder somber humoristische veerkracht aankunnen.

Deze workshop rust ons uit met de essentiële vaardigheden van emotionele intelligentie.

We leren:

 • waarom onze eigen gedachten soms moeilijk te begrijpen zijn
 • hoe we onze onzekerheden en angsten in kaart kunnen brengen
 • om onze pijn en kwetsbaarheden te begrijpen
 • waarom we steeds op dezelfde manier reageren op frustratie
 • hoe leuk we onszelf vinden
 • hoe makkelijk we anderen vertrouwen
 • wat onze echte identiteit is

Emotionele volwassenheid hoeft geen vaag droombeeld te zijn. Het is, als we het van dichterbij bekijken, prima te realiseren door een aantal duidelijke stappen en inzichten die ons voorbij onze gebruikelijke ‘staat van zijn’ brengen.

Om je emotioneel te ontwikkelen moet je:

 • leren van en sympathiseren met anderen
 • goed onderzoeken waar en hoe je kindertijd je beïnvloed heeft
 • op de ideale momenten de ander inlichten over je gekke en lastige eigenschappen
 • anderen proberen te ‘lezen’ en openstaan om te achterhalen wat ze misschien niet hebben gezegd maar waarschijnlijk wel bedoelen
 • erkennen dat het leven lastig is, zonder er door vernietigd te worden
 • accepteren dat we troost en hulp nodig hebben
 • een noodzakelijk niveau van zelfvertrouwen bereiken
 • leren om je los te maken van de ellende in de wereld en plezier te vinden in de kleine dingen om je heen
 • accepteren dat je kunt wanhopen zonder alles op te geven

PROGRAMMA

09.40  Welkom met thee en koffie
10.00  Deel 1
13.00   Lunchpauze
14.00   Deel 2
17.00   Einde

DE DOCENTEN

Frank D'hanis is filosoof, journalist en japanoloog.  Zijn columns en opiniestukken werden gepubliceerd in Knack, De Morgen en De Standaard en in 2014 publiceerde hij 'Lallend Vlees', zijn eerste roman. Momenteel werkt hij aan een tweede roman en aan een muzikaal hoorspel over een overheidsambtenaar wiens stylo kapot gaat. Hij studeerde in Japan, heeft een liefde-haat-verhouding met karaoke en klassiek Chinese wijsgeren, is een verwoed vechtsporter en is verliefd op Tokyo, waar hij een tijd woonde.

Cynthia Ghysels is life planner en business coach. Ze gelooft dat je door aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling een verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling gaat helemaal terug tot haar jeugdjaren, waarin ze op haar 17e Belgisch kampioen kogelstoten werd. Na haar studie rechten bouwde ze een mooie carrière uit, waarin ze leerde dat inzicht in jezelf leidt naar sterk leiderschap. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf en ontwikkelde ze een methode om te ontdekken hoe je jouw eigen leven zinvol kan invullen en hoe je hierbij de juiste keuzes maakt, praktisch en concreet toepasbaar voor ondernemers, topsporters, bedrijven en hun leiders, op zoek naar persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit.

OVER ONZE INTENSIVES (WORKSHOPS VAN 1 DAG)

Onze Intensives borduren voort op de ideeën uit onze klassen, om jou de sleutelvaardigheden te leren die nodig zijn om je door de uitdagingen op je werk en in je liefdesleven te laveren, om je te helpen om de nodige zelfkennis te verkrijgen en om je kalmte te kunnen bewaren als er grote obstakels op je pad komen.

Onze intensives duren een hele dag (van 10.00 - 17.00 u) en zijn een overweldigende ervaring. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier! 
Wil je meer weten, bekijk dan eens ons filmpje over het nieuwe curriculum:

Onze Intensives geven je de kans om aan de slag te gaan met de allerbeste docenten van The School of Life tijdens een zorgvuldig uitgewerkte en duidelijke gestructureerde workshop.

N.B.: Onze Intensives gaan door in The School of Life Antwerpen, en zijn inclusief drankjes, snacks en lunch.

Koop je tickets voor
Verbeter Je Emotionele Intelligentie

€145

wat:
One-Day Workshop
wanneer en waar:
 • Wed 29 Jan 2020 09.40 - 17.00