Vergroot Je Sociale Vaardigheden

Weten hoe je het meeste kunt halen uit de mensen die we ontmoeten, met wie we leven en werken is fundamenteel voor een gelukkig leven. Veel te vaak zijn we niet goed in staat om juist over te brengen wie we zijn en verhouden we ons onnatuurlijk tot de ander. Gesprekken kunnen stokken, oppervlakkig blijven of geroutineerd verlopen. Het lukt ons niet om te charmeren. We hebben het moeilijk om te genieten van gezelschap of juist aan te geven wie we voor hen zijn.

Vergroot Je Sociale Vaardigheden 

behandelt, heel direct, de veelzijdige uitdaging hoe je beter om kunt gaan met anderen. Het levert grondige antwoorden op de volgende vragen:

  • Waar zouden onze vriendschappen voor moeten dienen? Wat is vriendschap?
  • Wat is charme, en hoe kunnen we dat krijgen?
  • Hoe kun je meer op je gemak zijn in gezelschap? En hoe kun je in je eentje een vertrek binnenwandelen zonder het direct weer op een lopen te willen zetten?
  • Hoe word je een goede gesprekspartner? Een fijne dinergast? Een prettig converserende collega?
  • Hoe word je een goede luisteraar? Iemand aan wie je iets wilt toevertrouwen?

Zonder onbelangrijk of evident te zijn, nemen deze vragen ons mee naar de kern van wat sociaal vaardig is. Deze klas geeft ons het gereedschap om een groot succes te maken van onze relaties met vrienden, collega’s en vreemden.

De Docenten

Elke Lahousse is auteur en journalist, met een brede maatschappelijke interesse. Ze schreef de voorbije jaren over mode en lifestyletrends, vandaag focust ze op human interest reportages en interviewt ze mensen met opmerkelijke levensverhalen. In 2015 schreef ze het boek OverLeven (bij uitgeverij Manteau), over het werk en leven van arts, politica en transvrouw Petra De Sutter. Elke was erbij in 2008 toen de eerste The School of Life opende, in Londen. Ze reisde nadien regelmatig naar ginder om een klas bij te wonen en was dan ook bijzonder opgetogen met de komst van The School of Life naar Antwerpen. Vooral de klassen die mensen uitdagen in hun persoonlijke relaties - vriendschappen, familiale banden, liefdesrelaties - spreken haar sterk aan.

Programma Ochtend

10.00 Welkom & kennismaking
10.30 Begin van de klas
11.50 Pauze
13.00 Einde van de klas  

Programma Avond

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Honger? Ons café is geopend dinsdag tem vrijdag van 11.00 tem 18.30 en op zaterdag van 10.00 tem 17.30. Welkom!

Koop je tickets voor
Vergroot Je Sociale Vaardigheden

€46,50 (plus fees)

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • do 30 apr 2020 18.30 - 21.30
  • za 20 jun 2020 10.00 - 13.00