Ontwikkel Je Zelfkennis

De Oude Grieken geloofden dat zelfkennis het begin was van alle wijsheid. Als de beroemde wijsgeer Socrates dan ook gevraagd werd waar het in het leven allemaal om draait, antwoordde hij: “Ken jezelf”. 

Zelfkennis is zo belangrijk, omdat we alleen door een juist idee over onszelf betrouwbare beslissingen kunnen nemen over alles wat van ons een wijzer, gelukkiger en beter mens maken, vooral wat werk en liefde betreft.

Helaas is er vaak een groot gebrek aan zelfkennis, en hebben we voor allerlei redenen de woorden van Socrates ‘Ken jezelf’ niet opgevolgd. Een grondige kennis van onszelf opbouwen wordt tegengehouden door onze psyche, die fantastisch werk levert om de waarheid over onszelf achter gesloten deurtjes te houden. Als we klein zijn leren we onszelf niet te doorgronden, waardoor we in ons volwassen leven juist een groot deel van onze tijd spenderen aan onze vaak onleesbare erfenis van onze kindertijd om de puzzel over onszelf te kunnen leggen. Wij denken dat dat beter kan.

In Ontwikkel Je Zelfkennis leer je

  • technieken om jezelf te leren kennen
  • vage en bijna ongrijpbare emoties en gedachten te verduidelijken
  • emotionele gedragingen uit onze kindertijd te begrijpen
  • hoe anderen jou zien
  • wat we niet makkelijk zien bij onszelf en graag achterhouden
  • dat het nog niet zo makkelijk is om zonder gêne ideeën die vastgeroest zitten in je hoofd los te laten en zo je comfortabele blik op jezelf te veranderen
  • ideeën toe te passen om wél het gevecht aan te gaan dat het verkrijgen van meer zelfinzicht tegen zou kunnen houden

Deze klas neemt je mee op een spannende reis naar je diepste, ontwijkende zelf. Je vertrekt vanaf Munthof, gewapend met nieuwe inzichten over je unieke persoonlijkheid, broodnodig om je volle potentieel en je prioriteiten te ontdekken.

De Docenten

Sophie Slabbinck is gepassioneerd door talent en groei. Ze voelt zich thuis op de grens tussen droom en realiteit, tussen kunst en ratio. Als juriste en MBA helpt zij ondernemers en creatievelingen hun visie realiseren. Zo werkte ze op de strategische groei van bedrijven zoals Prada, Pierre Marcoloni, Le Pain Quotidien en Dierendonck. In 2014 begon Sophie aan een opleiding Integratieve Psychotherapie. Sindsdien coacht ze ook kinderen en volwassenen.

of

Frank D'hanis is filosoof, journalist en japanoloog.  Zijn columns en opiniestukken werden gepubliceerd in Knack, De Morgen en De Standaard en in 2014 publiceerde hij 'Lallend Vlees', zijn eerste roman. Momenteel werkt hij aan een tweede roman en aan een muzikaal hoorspel over een overheidsambtenaar wiens stylo kapot gaat. Hij studeerde in Japan, heeft een liefde-haat-verhouding met karaoke en klassiek Chinese wijsgeren, is een verwoed vechtsporter en is verliefd op Tokyo, waar hij een tijd woonde.

Programma middag

14.00 Welkom & kennismaking
14.30 Begin van de klas
15.45 Pauze
17.00 Einde van de klas  

Programma avond

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.15 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Honger? Ons café is geopend dinsdag tem vrijdag van 11.00 tem 18.30 en op zaterdag van 10.00 tem 17.30. Welkom!

Koop je tickets voor
Ontwikkel Je Zelfkennis

€46,50 (plus fees)

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 13 mei 2020 18.30 - 21.30