Na Falen Weer Opstaan

Een duidelijke eis van het moderne leven is dat we slagen, succesvol zijn en er het allerbeste van maken. We hangen aan de lippen van hedendaagse verhalenvertellers die praten over het overwinnen van grote obstakels, het eindeloze proberen en het uiteindelijke slagen. Veelal gaan de verhalen over belangrijke economische onderwerpen. Onze maatschappij velt al snel een meedogenloos oordeel over diegenen die het niet redden, en trakteert ze op één duidelijke titel, ‘losers’.

Nochtans, de grootste waarschijnlijkheid in het leven is dat we allemaal zullen falen, op de een of andere manier, en zeker in ons professionele leven (de focus van deze klas ligt voornamelijk op falen in relatie tot werk). 

Opmerkelijk is het dat onze maatschappij zowat alles weet over wat er  nodig is om succesvol te zijn, maar roekeloos weinig aandacht schenkt aan iets wat veel noodzakelijker en vooral ook veel waarschijnlijker is; hoe gaan we op een waardige, intelligente, begripvolle manier om met falen?

In Na Falen Weer Opstaan

duiken we in filosofie, psychologie, kunst en religie, maar maken we ook gebruik van onze gedeelde achtergrond en emotie, en denken we na over:

  • Onze ouders: wat hadden zij graag voor ons gewild en hoe bang zijn we om hen teleur te stellen?
  • Wat is de kern van faalangst? Vooral als we het hebben over het verlies van status en waardigheid.
  • Wat het betekent om ‘beter te falen’ en hoe we onze beperkingen kunnen leren accepteren zonder verbitterd te raken.
  • De echte succescijfers, en waarom we zo goed zijn om deze te negeren of zelfs te ontkennen.
  • De invloed van de media op ons begrip van falen en succes.

Deze klas verschaft je de broodnodige kennis en vaardigheden, zodat jij kunt falen op geheel eigen manier, op zich al een groot succes. We verlaten de klas met een volwassen begrip van wat ons nu eenmaal te wachten staat, en met de troostende gedachte dat imperfectie en de keerzijde van geluk nu eenmaal ieders deel zal zin. Geen enkel leven is vrij van falen, dus is het goed om ons te realiseren dat ‘beter falen’ een kunst op zich is, en misschien wel één van de belangrijkste die we ons eigen kunnen maken.

De Docent

Cynthia Ghysels is life planner en business coach. Ze gelooft dat je door aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling een verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling gaat helemaal terug tot haar jeugdjaren, waarin ze op haar 17e Belgisch kampioen kogelstoten werd. Na haar studie rechten bouwde ze een mooie carrière uit, waarin ze leerde dat inzicht in jezelf leidt naar sterk leiderschap. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf en ontwikkelde ze een methode om te ontdekken hoe je jouw eigen leven zinvol kan invullen en hoe je hierbij de juiste keuzes maakt, praktisch en concreet toepasbaar voor ondernemers, topsporters, bedrijven en hun leiders, op zoek naar persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit.

Programma

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Honger? Ons café is geopend dinsdag tem vrijdag van 11.00 tem 18.30 en op zaterdag van 10.00 tem 17.30. Welkom!

Koop je tickets voor
Na Falen Weer Opstaan

€46,50 (plus fees)

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 1 apr 2020 18.30 - 21.30
  • wo 10 jun 2020 18.30 - 21.30