Hoe Vind Je De Liefde?

Een partner kiezen is één van de moeilijkste beslissingen die we ooit in ons leven nemen, met ook nog eens verregaande gevolgen. Als we de uiteindelijke prijs van alle herhaalde fouten afmeten in spijt en verloren tijd, dan is die hoog. In vroegere tijden zochten je ouders en/of je omgeving naar de meest geschikte partner voor je, maar nu we geacht worden om onze gevoelens te volgen, moeten we zelf op zoek, en afgaan op onze intuïtie. Dit klinkt allemaal positief en zou winst moeten opleveren voor onze relaties, maar al te vaak trekken onze emoties ons in een diepe poel van problematische karakters en dynamieken, en lijkt dit patroon een eigen logica te bevatten die we zelf maar moeilijk begrijpen.

In de klas Hoe Vind Je De Liefde

  • leren we begrijpen waarom we de keuzes maken die we maken
  • ontdekken we waarom onze kindertijd een grote rol speelt in de liefdesverhalen die we geloven en wensen
  • onderzoeken we ‘te vermijden’ patronen
  • denken we na waarom we van liefde en vriendschap nerveus worden, en het vervolgens afwijzen
  • bestuderen we drie vaak voorkomende technieken die onze kans op geluk saboteren
  • kijken we naar alle problemen die ook duurzame relaties treffen, en vergeten we ook het probleem van ‘perfectie’ en de moeilijkheid om van elkaar te leren niet
  • onderzoeken we manier om onze bestaande relaties te verbeteren

Deze klas geeft ons de noodzakelijke inzichten, nodig om veiligere, betere, vindingrijkere en doeltreffende keuzes in de liefde te maken.

De Docent

Frank D'hanis is filosoof, journalist en japanoloog.  Zijn columns en opiniestukken werden gepubliceerd in Knack, De Morgen en De Standaard en in 2014 publiceerde hij 'Lallend Vlees', zijn eerste roman. Momenteel werkt hij aan een tweede roman en aan een muzikaal hoorspel over een overheidsambtenaar wiens stylo kapot gaat. Hij studeerde in Japan, heeft een liefde-haat-verhouding met karaoke en klassiek Chinese wijsgeren, is een verwoed vechtsporter en is verliefd op Tokyo, waar hij een tijd woonde.

Programma 

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café terecht om iets kleins te eten. Onze keuken is open tot 18u30!

Koop je tickets voor
Hoe Vind Je De Liefde?

Happy Bird € 25,00 / Standaard €46,50 (plus fees)

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 4 mrt 2020 18.30 - 21.30
  • do 7 mei 2020 18.30 - 21.30