Hoe Kunst Je Leven Kan Redden

Wat toeteren we graag de loftrompet als het over cultuur gaat. Muziek, film, literatuur en beeldende kunst genieten bijzondere prestige en worden door veel mensen gezien als de ultieme uiting om de betekenis van het leven te verklaren.

Maar waar dient cultuur echt voor? Waarom zouden we ons er zo mee bezig moeten houden? En hoe bepalen we de waarde van cultuur als we het afzetten tegenover onze wens om meer uit ons leven te halen?

In Hoe Kunst Je Leven Kan Redden

stellen we dat elke uiting van cultuur, op de een of andere manier, er is om ons allemaal iets te leren over onze manier van leven. In deze klas ontdekken we:

  • dat de kracht van cultuur heel tastbaar en sterk wordt als we er door een therapeutische bril naar kijken
  • dat cultuur ons helpt bij het ontwikkelen van zelfkennis, empathie en samenwerken
  • dat cultuur troost

In deze klas verbinden we culturele meesterwerken aan onze alledaagse zorgen, pijn en vragen over liefde, werk en de maatschappij, en nodigen we je uit om cultuur te zien als een rijke bron waar we uit kunnen putten als de gecompliceerde menselijke natuur ons weer eens wandelen stuurt en tot wanhoop drijft. We krijgen onslijtbare sleutels aangereikt om cultuur te kunnen zien als iets wat onze levens echt kan veranderen.

De Docent

Frank D'hanis is filosoof, journalist en japanoloog.  Zijn columns en opiniestukken werden gepubliceerd in Knack, De Morgen en De Standaard en in 2014 publiceerde hij 'Lallend Vlees', zijn eerste roman. Momenteel werkt hij aan een tweede roman en aan een muzikaal hoorspel over een overheidsambtenaar wiens stylo kapot gaat. Hij studeerde in Japan, heeft een liefde-haat-verhouding met karaoke en klassiek Chinese wijsgeren, is een verwoed vechtsporter en is verliefd op Tokyo, waar hij een tijd woonde.

Programma middag

14.00 Welkom & kennismaking
14.30 Begin van de klas
15.50 Pauze
17.00 Einde van de klas  

Programma avond

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.15 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Honger? Ons café is geopend dinsdag tem vrijdag van 11.00 tem 18.30 en op zaterdag van 10.00 tem 17.30. Welkom!

Koop je tickets voor
Hoe Kunst Je Leven Kan Redden

€46,50 (plus fees)

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 29 apr 2020 18.30 - 21.30