Genieten Van Het Leven

Verlangen en ontevredenheid staan centraal in ons leven en zijn van groot belang en waarde. Maar het is ook belangrijk om alles wat er is beter weten te waarderen – om te leren om dankbaar te zijn voor wat we al hebben.

In de klas Meer Genieten Van Het Leven leren we

  • de vaardigheden om te kunnen waarderen en dankbaarheid te tonen
  • hoe meer om ons heen te kijken
  • onszelf wakker te schudden en de schoonheid en de waarde van spullen, mensen en ideeën op te merken
  • om dat wat ons omringt en op zich al heel waardevol is, ook juist in te schatten
  • de kunst om gelukkig te zijn, zonder melig, sentimenteel of nep te klinken – iets waar wij graag de term ‘vrolijke wanhoop’ op plakken.

Deze klas is een manier om opnieuw betoverd te raken. We krijgen een duw naar voren om te zien hoe we veel zaken die weinig prestige kennen negeren, maar daarom niet minder belangrijk zijn. Niet omdat we slecht of lui zijn, maar omdat we tegen zoveel factoren en obstakels moeten opboksen om iets goed te kunnen waarderen.

Juist deze klas maakt veel gebruik van kunst en literatuur, en moedigt je zacht maar zeker aan om meer van het leven te maken.

De Docent

Nele Eyckerman is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en mentalisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit.

Programma

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Genieten Van Het Leven

€46,50

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • Wed 13 Nov 2019 18.30 - 21.30