Een Job Om Van Te Houden

Vaak hebben we een sterk (en soms zelfs gekmakend) gevoel dat er ergens ‘out there’ een job is die perfect voor ons is, die ons uitdaagt en voldoening schenkt en ervoor zorgt dat we ons potentieel en talent ten volle kunnen benutten.

Maar we blijven zorgelijk vaag over wat onze ideale job nu eigenlijk is – en eigenlijk weten we ook niet goed welke talenten en interesses we echt hebben. We voelen de klok wegtikken en kiezen gestresst voor een goed salaris en een zekere status. Over dit dilemma, wat past nu echt bij me en waar moet ik voor gaan, piekeren we. Tegelijkertijd schamen we ons voor ons gepieker en vragen we ons af progressie überhaupt mogelijk is.

In The School of Life erkennen we dat er bijna geen grotere uitdaging is dan een job vinden die bij je past – maar tegelijkertijd zien we dat er met de juiste ideeën grote stappen gezet kunnen worden wat zelfinzicht betreft, zodat we onze doelen kunnen identificeren en begrijpen wat er daarna dient te gebeuren.

In Een Job Om Van Te Houden

  • starten we met een introductie van heldere ideeën en oefeningen zodat we begrijpen waar ons potentieel verstopt zit
  • ontdekken we hoe we ons potentieel moeten kaderen in de professionele wereld om ons heen
  • onderzoeken we onze persoonlijkheid en sorteren we onze oprechte interesses
  • overwegen we wat ons tegenhoudt en belemmert waardoor we onze gevoelens en wensen wegduwen in plaats van inzetten.
  • hebben we aandacht voor onze familiale en sociale verwachtingen en bekijken we hoe die onze jobkeuze beïnvloeden

In deze klas starten we met vage ambities maar gaan we naar huis met heldere en realistische plannen zodat we precies weten welke carrièrestappen we hierna kunnen gaan zetten.

De Docenten

Sophie Slabbinck is gepassioneerd door talent en groei. Ze voelt zich thuis op de grens tussen droom en realiteit, tussen kunst en ratio. Als juriste en MBA helpt zij ondernemers en creatievelingen hun visie realiseren. Zo werkte ze op de strategische groei van bedrijven zoals Prada, Pierre Marcoloni, Le Pain Quotidien en Dierendonck. In 2014 begon Sophie aan een opleiding Integratieve Psychotherapie. Sindsdien coacht ze ook kinderen en volwassenen.

of

An Bourmanne is ingenieur en is gepassioneerd door mensen. Ze heeft 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven, als project manager, change manager, consultant en coach van managers en teams. Ze heeft haar eigen coachingspraktijk en geeft workshops over een carrière vinden die je energie geeft, en nee durven zeggen tegen al de rest.  Ze gelooft dat we onszelf ongelukkig maken, omdat we niemand willen teleurstellen. En dat het net onze bereidheid is om fouten te maken en kritiek te krijgen, die ervoor zorgt dat we sterk en vol vertrouwen in het leven staan, en dat we die dingen durven doen die ons écht voldoening geven. Ze houdt van schrijven, schilderen, moderne kunst en vanille-ijs mét een toef chocolademousse, en heeft haar hart verloren aan IJsland en Los Angeles.

Programma

14.00 Welkom & kennismaking
14.30 Begin van de klas
16.00 Pauze
17.00 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Een Job Om Van Te Houden

€46,50

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • do 11 jul 2019 18.30 - 21.30